EPIDEMIE GRIPĂ 2019: Marți, încă 8 decese confirmate

Adisa Codruț |
Data publicării:
Copil bolnav
Copil bolnav

EPIDEMIE GRIPĂ 2019: Opt persoane au murit din cauza gripei, numărul deceselor confirmate până marți, 5 februarie 2019, ajungând la 87, a informat, astăzi Institutul Național de Sănătate Publică (INSP). Printre persoanele decedate se află și un copilaș de doar 2 ani. 

Din cele 8 persoane decedate, pentru 7 s-a confirmat virusul gripal de tip A, aveau condiții medicale preexistente. Bilanțul epidemiei de gripă 2019 se ridică, din păcate, la 87 de decese.

Este vorba despre doi bărbați, unul în vârstă de 29 de ani, din județul Călărași și altul de 45 de ani, din județul Prahova, și o femeie în vârstă de 41 de ani, din județul Prahova, toți trei cu antecedente vaccinale necunoscute. Femeia nu avea condiții medicale preexistente.

Lor li se adaugă, două femei - una în vârstă de 83 de ani din județul Prahova și alta din județul Giurgiu - și de un băiețel de doi ani din județul Covasna. Aceste ultime trei victime aveau condiții medicale preexistente și nu erau vaccinați antigripal.

De asemenea, INSP a mai comunicat marți seara decesul a două femei - una în vârstă de 71 de ani, din București și alta de 57 de ani, din județul Olt, ambele nevaccinate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel