Epidemiolog: 1.400 de morți de COVID săptămânal, în decembrie, ”pentru că nu am luat măsurile la timp”

Adisa Codruț |
Data publicării:
Coronavirus
Coronavirus

Medicul epidemiolog Octavian Jurma susține că în decembrie am putea avea circa 1.400 de decese din cauza infecției COVID, ”prețul pe care îl plătim pentru că nu am luat măsurile la timp”.

Medicul epidemiologul Octavian Jurma spune că se așteaptă ca de săptămâna viitoare să se depășească 200 de decese pe zi. ”Acest vârf de decese va fi la mijlocul lunii decembrie. În medie vom avea aproape 1400 de decese în fiecare săptămână. Acesta este prețul pe care îl plătim pentru că nu am luat măsurile la timp”, consideră acesta.

”Dacă această curbă descendentă se manifestă, atunci numărul de cazuri va continua să scadă, pe 30-31 decembrie am ajunge la sub 5000 de cazuri  pe zi. Un scenariu mai realist este că se va menține un soi de platou ușor descendent în care vom coborî ceva mai lent, între 8 și 9000 de cazuri”, precizează specialistul.

Întreaga sa declarație o puteți citi pe DC News.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel