ETOMIDATUM – prospect

DCMedical Team / 05 mai 2021 / 23:35
Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

ETOMIDATUM – prospect. Acţiune: Anestezic general intravenos; modulator al receptorilor GABA-A.

ETOMIDATUM – prospect

Denumirea comercială: ETOMIDAT

Prezentare: emulsie injectabilă

Indicații: Inducerea anesteziei generale

Contraindicații: Hipersensibilitate, copii sub 6 luni, sarcină, alăptare.

Atenție!: Înainte de administrarea etomidatului, pentru a evita apariţia miocloniilor trebuie administrată medicaţie adecvată, de exemplu diazepam, care poate fi injectat intramuscular cu aproximativ o oră înainte sau intravenos cu aproximativ 10 minute înainte. Nu se administreză pacienţilor cu tulburări ereditare ale biosintezei hemului, cu excepţia cazurilor în care indicaţia administrării etomidatului a fost ferm stabilită şi după evaluarea atentă a raportului risc potenţial/beneficiu terapeutic. Afectează capacitatea de a conduce autovehicule sau utilaje.

Reacții adverse: Etomidatul inhibă biosinteza corticosuprarenaliană a steroizilor. Ocazional: greaţă şi vărsături (totuşi, acestea au fost probabil provocate de opioidele administrate concomitent sau ca premedicaţie), tuse, sughiţ şi tremor. Rareori, după administrarea de etomidat, s-a observat eliberarea de histamină. Raportări izolate: apariţia laringospasmului după administrarea de etomidat. În cazul asocierii cu deprimante SNC poate să apară apnee tranzitorie.

Articole Recomandate
Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta


Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy