ETOMIDATUM – prospect

DCMedical Team |
Data publicării:
Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

ETOMIDATUM – prospect. Acţiune: Anestezic general intravenos; modulator al receptorilor GABA-A.

ETOMIDATUM – prospect

Denumirea comercială: ETOMIDAT

Prezentare: emulsie injectabilă

Indicații: Inducerea anesteziei generale

Contraindicații: Hipersensibilitate, copii sub 6 luni, sarcină, alăptare.

Atenție!: Înainte de administrarea etomidatului, pentru a evita apariţia miocloniilor trebuie administrată medicaţie adecvată, de exemplu diazepam, care poate fi injectat intramuscular cu aproximativ o oră înainte sau intravenos cu aproximativ 10 minute înainte. Nu se administreză pacienţilor cu tulburări ereditare ale biosintezei hemului, cu excepţia cazurilor în care indicaţia administrării etomidatului a fost ferm stabilită şi după evaluarea atentă a raportului risc potenţial/beneficiu terapeutic. Afectează capacitatea de a conduce autovehicule sau utilaje.

Reacții adverse: Etomidatul inhibă biosinteza corticosuprarenaliană a steroizilor. Ocazional: greaţă şi vărsături (totuşi, acestea au fost probabil provocate de opioidele administrate concomitent sau ca premedicaţie), tuse, sughiţ şi tremor. Rareori, după administrarea de etomidat, s-a observat eliberarea de histamină. Raportări izolate: apariţia laringospasmului după administrarea de etomidat. În cazul asocierii cu deprimante SNC poate să apară apnee tranzitorie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel