Exercițiile fizice încetinesc pierderea vederii

Florina Pop |
Data publicării:
Alzheimer ar putea fi „văzut” în ochi în fază încipientă
Alzheimer ar putea fi „văzut” în ochi în fază încipientă

Exercițiile fizice ar încetini sau preveni dezvoltarea degenerescenței maculare și ar avea efecte pozitive asupra unor afecțiuni ce duc la pierderea vederii.

Noi cercetări susțin că exercițiile pot încetini sau preveni dezvoltarea degenerescenței maculare și pot beneficia de alte cauze comune ale pierderii vederii cum ar fi glaucomul si retinopatia diabetică. Oameni de știință de la Școala de Medicină a Universității din Virginia, SUA, au observat un nou efect al exercițiilor fizice: au redus supraaglomerația dăunătoare a vaselor de sânge din ochii șoarecilor de laborator cu până la 45%.

Iar această încurcătură a vaselor de sânge este un contribuitor cheie la degenerarea maculară și la alte boli ale ochilor. Acest studiu este primul de acest gen care arată că exercițiile fizice pot reduce severitatea degenerescenței maculare, o cauză principală a pierderii vederii, arată un comunicat al universității citate.

Studiul, AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel