Exercițiile fizice după vaccinul anti-Covid te ajută dezvolți mai mulți anticorpi: explicațiile unui medic

DCMedical Team / 17 mai 2021 / 11:32
Exercitii fizice
Exercitii fizice

Exercițiile fizice după vaccinul anti-Covid ajută la dezvoltarea unui număr mai mare de anticorpi, cel puțin asta reiese dintr-un studiu în domeniu. Medicul Vasi Rădulescu explică această teorie. 

Medicul Vasi Rădulesc a vorbit despre rezultatele unui studiu care arată cp exercițiile fizice după vaccianrea împotriva Covid ajută la dezvoltarea mai multor anticorpi. 

Iată ce scrie el pe blogul personal:

„Un nou studiu a constatat că ai cu 50% mai multe șanse să faci mai mulți anticorpi în urma vaccinului, dacă ești activ și faci sport. De asemenea, cei de la Glasgow Caledonian University susțin că 30 de minute de activitate timp de 5 zile pe săptămână scad riscul de îmbolnăvire și deces prin boli infecțioase cu 37%. 

Știm deja că activitatea fizică este una dintre cele mai eficiente modalități de prevenire a bolilor cronice, împreună cu dieta și renunțarea la fumat. Activitatea fizică regulată întărește sistemul imunitar uman, reduce riscul de îmbolnăvire și deces prin boli infecțioase cu mai mult de o treime și crește semnificativ eficiența campaniilor de vaccinare. 

De-a lungul a 35 de studii clinice randomizate independente – standardul de aur pentru dovezi științifice – activitatea fizică regulată a dus la creșterea nivelului de anticorp imunoglobulină IgA. Acest anticorp acoperă membrana mucoasă a plămânilor și a altor părți ale corpului în care pot pătrunde virusuri și bacterii. Activitatea fizică regulată crește, de asemenea, numărul de celule T CD4 +, care sunt responsabile pentru alertarea sistemului imunitar în cazul unor antigene străine și creșterea răspunsului acestuia.

Totodată, vaccinurile par mai eficiente dacă sunt administrate după un program de activitate fizică. O persoană care practică în mod regulat activitate fizică este cu 50% mai susceptibilă să aibă un număr mai mare de anticorpi după vaccin decât o persoană care nu este activă. 

Există trei mecanisme prin car activitatea fizică ajută organismul în lupta cu bolile infecțioase:

În primul rând, protejează împotriva factorilor de risc de infecție severă și fatală. Persoanele active fizic sunt mai puțin susceptibile de a dezvolta obezitate, diabet, afecțiuni respiratorii și cardiovasculare.Activitatea fizică reduce, de asemenea, stresul și inflamația cronică, prin urmare, scade probabilitatea de reacții anormale ale organismului. Majoritatea deceselor provocate de COVID-19 și pneumonie au fost rezultatul unui răspuns inflamator necontrolat.În cele din urmă, sistemul nostru imunitar este mai puternic dacă suntem activi fizic.”

Articole Recomandate
Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta


Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy