Experții chinezi ripostează: noul coronavirus nu e legat de laboratorul din Wuhan


Un om de știință din Wuhan respinge categoric ipoteza că virusul SARS-COV2 ar proveni din laboratorul în care a lucrat.

Yuan Zhiming, șeful adjunct al Institutului de Virologie Wuhan, a respins ideea că un „pacient Zero" ar fi avut contact cu laboratorul și a spus că nu există „nicio cale" prin care virusul să se fi produs acolo, relatează The Sun.

Declarațiile reprezintă cea mai înaltă intervenție din partea institutului, care a făcut obiectul unor acuzații și teorii ale conspirației din momentul în care noul coronavirus a izbucnit pentru prima dată la Wuhan, în decembrie 2019.

„Nu există absolut nicio cale ca virusul să provină din institutul nostru, a declarat Yuan într-o intervenție la televiziunea se stat Chineză.

"Unii oameni de știință cred că pentru a sintetiza un virus necesită inteligență extraordinară sau volum de muncă, așa că nu am crezut niciodată că noi, oamenii, avem capacitatea, în acest moment, pentru a crea un astfel de virus."

El a adăugat că niciunul dintre angajații laboratorului, pensionarii sau cercetătorii studenți nu este cunoscut să fi fost diagnosticat cu boala.

Organizația Mondială a Sănătății a spus anterior că toate probele disponibile indică faptul că SARS-COV2 a avut o origine animală și că nu există dovezi care să sugereze că a fost manipulat într-un laborator.

Donald Trump s-a numărat printre cei care au pus la îndoială originile virusului.

Comentariile lui Yuan urmează respingeri similare ale altor oameni de știință din laborator.

Shi Zhengli, un alt director al institutului, a declarat în februarie că „a garantat cu propria sa viață" că focarul nu are legătură cu institutul.

Shi este expert mondial în coronavirusuri și a condus numeroase expediții pentru a le studia în lilieci.

Într-un interviu pentru publicația MailOnline, James LeDuc, directorul Laboratorului Național Galveston, l-a descris pe Shi drept un „super om de știință", adăugând: „A fost foarte deschisă și cooperantă în cei zece ani în care am lucrat cu ea".

Shi a fost convocată la laboratorul ei la sfârșitul anului trecut, când a început focarul de coronavirus, și a fost printre primii oameni care au secvențiat genomul noului coronavirus.

Ea a recunoscut că inițial era îngrijorată că virusul ar fi putut pătrunde în laborator, dar ulterior a descoperit că genomul virusului nu se potrivește cu niciunul dintre virusurile din documentele de evidență ale laboratorului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel