Expert OMS: când va înceta pandemia de coronavirus

Adisa Codruț |
Data publicării:
Pandemie Covid-19
Pandemie Covid-19

Un expert al OMS apreciază că ne va lua aproximativ doi ani să ne revenim complet după criza provocată de pandemie. Expertul a adus argumente științifice și financiare.

 

 

 

Expertul OMS Soumya Swaminathan, șefa cercetătorilor de la Organizația Mondială a Sănătății, susține că se vor putea obține câteva sute de milioane de doze de vaccin până la jumătatea anului viitor. Astfel încât toate cele 170 de țări înscrise în program vor putea primi o parte din acestea.
Din cauza lipsei de fonduri, cercetătorul preconizează că, abia la sfârșitul anului 2021 vaccinul va fi disponibil și doar pentru aproximativ 2 miliarde de oameni. 
„Este nevoie ca până la 70% din populație să dezvolte imunitate, înainte să vedem o reducere dramatică a transmiterii acestui virus”, spune șefa cercetătorilor de la OMS, care mai atrage atenția că nu se știe cât timp vor proteja aceste vaccinuri, mai exact cât durează imunitatea după administrarea lor. 
Cert este că cercetătorii depun eforturi uriașe științifice pentru a avea cât mai curând un astfel de vaccin, atât de dorit, noteaă Antena 3

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel