Expertize ADN pentru aflarea identității a 5 victime de la Neamț. Percheziții la spital

Adisa Codruț |
Data publicării:
Foto: Exploziv TV Piatra Neamț
Foto: Exploziv TV Piatra Neamț

Anchetatorii precizează că până la această oră s-au audiat martori, s-au făcut autopsiile victimelor decedate, s-au dispus expertize ADN și s-a emis un mandat de percheziție la Spitalul Județean Piatra Neamț.

Anchetatorii tragediei de la Neamț spun, într-un comunicat de presă, că s-a dispus emiterea unui mandat de percheziții a sediului și anexelor Spitalului Județean Neamț și s-a terminat cercetarea la fața locului cu ajutorul experților în construcții, pompierilor, al criminaliștilor și polițiștilor.

Potrivit Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, procurorii au dispus efectuarea de expertize ADN și s-au audiat martori și s-au făcut necropsiile victimelor decedate.

Comunicatul Parchetului General:

”În cauza privind incendiul declanșat în ziua de 14 noiembrie 2020 la Spitalul Județean de Urgență Piatra Neamț, în care s-a dispus începerea urmăririi penale cu privire la săvârșirea infracțiunilor de ucidere din culpă, prevăzută de art. 192 alin. 1 și 3 din Codul penal și vătămare corporală din culpă, prevăzută de art. 196 alin. 1 și 4 din Codul penal, au fost efectuate în continuare activități de urmărire penală și anume:

1. În vederea completării probatoriului, pentru asigurarea aflării adevărului cu privire la toate împrejurările cauzei, procurorii Secției de urmărire penală și criminalistică din cadrul PÎCCJ au solicitat judecătorului de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Piatra Neamț efectuarea unei percheziții la sediul și anexele Spitalului Județean de Urgență Piatra Neamț. În temeiul mandatului emis de judecătorul de drepturi și libertăți, în seara zilei de 15 noiembrie 2020, sub coordonarea procurorilor, a fost efectuată percheziția fiind ridicate înscrisuri necesare stabilirii împrejurărilor producerii incendiului.

2. A fost finalizată cercetarea la fața locului cu sprijinul experților în construcții și a celor din cadrul Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, Institutului Național de Expertize Criminalistice, Institutului Național de Criminalistică din cadrul Poliției Române, Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Securitate Minieră și Protecție Antiexplozivă Petroșani, Inspectoratului General al Poliției Române – Direcția Investigații Criminale și ai Inspectoratului de Poliție Județean Neamț.

3. S-au dispus expertize ADN pentru stabilirea identității a cinci dintre persoanele decedate.

4. Au fost efectuate autopsiile medico-legale ale victimelor.

5. Au fost efectuate audieri de martori”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel