Favipiravir, utilizat în tratamentul COVID, va putea fi găsit în farmacii în curând

Adisa Codruț |
Data publicării:
Alexandru Rafila. Foto: Print screen conferință
Alexandru Rafila. Foto: Print screen conferință

Alexandru Rafila, ministrul Sănătății, a anunțat că în curând vom putea găsi în farmacii antivirale precum Favipiravir, utilizat în tratarea COVID-19.

"În ceea ce privește medicația antivirală inovativă, sper să putem să semnăm primul contract cu MSD chiar în aceste zile și până spre sfârșitul lunii, așa cum am promis, primele cantități de antivirale inovative să se găsească atât la nivelul spitalelor, cât și la nivelul centrelor ambulatorii de evaluare a pacienților, unde pot primi și tratamentul gratuit. 

În plus, toate aceste centre și spitale au Remdesivir, acel antiviral injectabil, au Favipiravir, despre care am făcut o informare pentru populație extrem de accesibilă. 

Medicamentul Favipiravir se va găsi în scurt timp și în farmacii cu circuit deschis, dar va fi eliberat strict numai pe bază de prescripție și cu o evidență clară, pentru că e medicament toxic și trebuie să evităm ca populația să consume un astfel de produs atunci când nu este necesar", a declarat, miercuri, Alexandru Rafila.

Ministrul Sănătății este de părere că testarea facilă va duce la un control al pandemiei, pentru că în acest fel vor putea fi diagnosticate și izolate mai ușor cazurile pozitive.

"O persoană care este diagnosticată de la începutul bolii poate să beneficieze așa cum trebuie de asistență de sănătate din timp și nu ajunge în stadii tardive ale bolii greu controlabile care au dus - ați văzut - la o mortalitate foarte mare. 

Din punctul de vedere al mortalității, în acest moment, față de situația similară din luna octombrie, când se înregistra același număr de cazuri, mortalitatea este de circa 8 - 10 ori mai mică", a mai spus Rafila, citat de Antena 3.

El a mai arătat că se așteaptă ca în următoare zile, numărul cazurilor să continue să crească. 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel