FDA intensifică inspecțiile la producătorii de medicamente din India. De ce s-a luat această decizie

FDA - Foto: Freepik @volodymyr-t
FDA - Foto: Freepik @volodymyr-t

Producția de medicamente din India va fi din ce în ce mai urmărită de FDA. De ce s-a luat această decizie.

Autoritatea americană de reglementare în domeniul medicamentelor va crește numărul de inspecții la unitățile de producție a medicamentelor din India în anul 2024, pe fondul îngrijorărilor tot mai mari privind calitatea medicamentelor, a declarat pentru Reuters un director de top al Food and Drug Administration (FDA).

FDA a efectuat peste 200 de inspecții în 2023 în India, reluând activitatea după o pauză în ceea ce privește inspecțiile neanunțate în timpul pandemiei.

"Facem toate eforturile pentru a crește numărul de inspecții și solicităm mai mulți investigatori de medicamente care să fie staționați aici", a declarat directorul FDA India, Sarah McMullen.

McMullen a declarat și că industria farmaceutică indiană trebuie să investească mai mult în automatizare pentru o calitate mai bună și nu numai.

Această măsură are loc în contextul în care industria farmaceutică indiană, în valoare de 42 de miliarde de dolari, depune eforturi pentru a-și spori prezența la nivel mondial, Guvernul făcând presiuni asupra producătorilor de medicamente pentru a implementa bune practici de fabricație care să corespundă standardelor globale.

Mai mult, anul trecut, Organizația Mondială a Sănătății (OMS) legase moartea a zeci de copii din Gambia de medicamentele fabricate în India.

De asemenea, Statele Unite reprezintă 30% din totalul exporturilor de produse farmaceutice ale Indiei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel