Federația Ambulanța, coronavirus. Fără echipamente, decimarea capacității de intervenție: 3 angajați infectați, 113 în izolare

Dana Lascu |
Data publicării:
Ambulanță
Ambulanță

Federația Națională Ambulanța cere autorităților echipamente adecvate contra infecției cu coronavirus pentru intervenții, în condițiile în care 3 angajați sunt infectați deja, iar 113 sunt izolați

Conducerea Federației Naționale Sindicale Ambulanța din România solicită Guvernului României și Comitetului Național pentru Situații Speciale de Urgență, ca să asigure echipamentul necesar de protecție pentru Serviciile Publice de Ambulanță la nivelul necesarului, astfel ca personalul operativ de intervenție din Serviciile Publice de Ambulanță să poată folosi echipamentul de protecție individual complet la toate intervențiile începând cu 01 aprilie a.c., altfel activitatea serviciiilor de ambulanță se va bloca în maxim două săptămâni din lipsa de echipamente și de decimarea capacității de intervenție.

La această dată, în Serviciile Publice de Ambulanță avem confirmați pozitiv cu COVID-19 un număr de 3 angajați, iar izolați avem în total 113 angajați, din care 68 de angajați în 22 de județe și 45 de angajați în Serviciul de Ambulanţă București-Ilfov.

„Pentru a păstra operativitatea în intervenții, solicităm de urgență în prima etapă testarea întregului personal din serviciile de ambulanță din județele care au angajați în izolare, și în etapa a doua, în toate Serviciile Publice de Ambulanță. Totodată, facem apel la toate persoanele juridice și fizice care pot, să vină în ajutorul Servicilor Județene de Ambulanţă și Serviciului de Ambulanță București-Ilfov cu materiale de curățenie și dezinfecție și echipamente de protecție specifice. Apel la solidaritate! Ca să vă putem ajuta la nevoie, avem nevoie ACUM de ajutorul dumneavoastră!", se arată într-un document transmis de președintele FNSAR, Gheorghe Chiș, în numele personalului din Serviciile Publice de Ambulanță.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel