Femeie care avea COVID-19, decedată într-un avion. Caz confirmat după luni de zile

Dana Lascu |
Data publicării:
Zbor, avion      Foto: pexels.com
Zbor, avion Foto: pexels.com

Oficiali americani au confirmat după trei luni că o femeie de circa 30 de ani din Texas a murit din cauza COVID-19 în timp ce se afla la bordul unui avion.

Femeia - care a fost identificată doar ca fiind o rezidentă din Garland, Texas - a murit în timp ce avionul se afla încă pe pista din Arizona, a confirmat Lauren Trimble, oficial al Administrației Comitatului Dallas, notează BuzzFeed News.

Femeia avea probleme cu respirația și i s-a administrat oxigen înainte de a muri. Nu este clar dacă femeia știa că a fost infectată cu coronavirus înainte de a urca în avionul care se îndrepta spre Dallas, Texas. Ea avea comorbidități care dau un risc ridicat de complicații la COVID-19, potrivit comunicatului autorităților din Dallas.

Deși incidentul a avut loc acum trei luni, autoritățile au anunțat abia acum câteva zile că decesul s-a datorat COVID-19, a declarat, duminică, judecătorul Clay Jenkins.

„Aș încuraja cu tărie oamenii să nu creadă că sunt invincibili față de COVID-19, doar pentru nu cred că se află într-o categorie cu risc ridicat”, a spus Jenkins.

Nu este clar, în acest moment, dacă Aeroportul din Arizona sau Compania aeriană care efectua zborul au fost implicate în vreun fel în incident.

De atujnci, însă, au fost puse în aplicare mai multe reglementări speciale coronavirus pentru a proteja călătorii în timpul pandemiei, inclusiv ecranele care citesc temperatura și, în unele aeroporturi, se face pe loc testarea COVID-19, notează și The Hill. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel