Florian Bodog, fostul ministru al Sănătății: Am făcut a doua oară COVID-19. Am OMICRON, sunt vaccinat și m-am izolat acasă

Dana Lascu |
Data publicării:
Florian Bodog. Foto: Facebook / Florian Bodog
Florian Bodog. Foto: Facebook / Florian Bodog

Fostul ministru al Sănătății din Guvernele Grideanu și Tudose, dr Florian Bodog, are din nou COVID. De data aceasta s-a infectat cu OMICRON și este în izolare, la domiciliu. Chiar el a făcut dezvăluirea, într-o intervenție la un post TV. 

„Am a doua oară COVID și de data asta este cu varianta OMICRON. Dar sunt vaccinat și sunt bine Am o infecție localizată la nivelul tractului respirator superior”, a explicat dr Florian Bodog, într-o intervenție în direct la Antena3. 

Fostul ministru al Sănătății spune că atât în România, cât și în ate țări, nu se poate spune cu certitudine în acest moment dacă varianta OMICRON este cea majoritară și dacă decesele care sunt înregistrate acum se datorează strict acesteia. 

„Din păcate nu există posibilitatea de secvențiere în fiecare județ (...) atâta timp cât nu facem secvențiere, nu putem ști că doar OMICRON circulă pe teritoriul România”, a spus Florian Bodog. 

„Eu sunt un om „norocos”, așa, cu ghilimele, și doresc ca nimeni să nu se îmbolnăvească. Dar cu siguranță că acum circu și varianta Delta și nu cred că ne putem juca cu cifrele”, a mai arătat fostul ministru. 

Bodog, care este vaccinat contra COVID, a făcut pentru a doua oară boala și spune că va trece ușor peste ea pentru că este protejat.

„Eu susțin în continuare că vaccinul este un element bun în protecția față de boală”, a punctat senatorul.

El militează pentru testarea în masă a populației pentru a vedea exact cât de răspândit este coronavirusul în populație, „pentru că doar așa putem lua măsurile cele mai bune”. 

„În acest moment, avem o transmisie comunitară și în România dar și în Europa a coronavirusului (....) Astăzi avem în farmacii acces direct la unele antivirale și au fost luate și alte măsuri de Guvernul PSD-PNL- UDMR pentru a preveni pe cât posibil creșterea numărului de internări. (...) Chiar dacă nu elimină riscul de îmbolnăvire, vaccinarea s-a dovedit utilă în evitarea formelor grave ale bolii, de aceea vă recomand cu încredere să vă vaccinaţi. De asemenea, respectaţi măsurile de protecţie sanitară!”, arăta fostul ministru, zilele trecute, într-un mesaj postat pe pagina sa de Facebook. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel