Focar de COVID-19 la DSP Prahova: 7 persoane infectate. Pacientul 0, o asistentă care răspundea la telefoane

Dana Lascu |
Data publicării:
Test coronavirus    Foto: pexels.com
Test coronavirus Foto: pexels.com

Prefectura Prahova anunță că a fost identificat un focar de COVID-19 la Direcția de Sănătate Publică (DSP) Prahova și că până la această oră 7 persoane au fost depistate a fi infectate cu coronavirus. 

Pacientul 0, cel de la care autoritățile bănuiesc că ar fi pornit focarul, ar fi o asistentă care a fost detașată la DSP Prahova de la Administrația Serviciilor Sociale Comunitare (ASSC), care fusese detașată pentru a răspunde la telefoanele din call-center. 

„Șapte persoane dintr-un efectiv de 31 au fost confirmate cu noul coronavirus. Conform raportării DSP, primul caz a fost la o asistentă detașată de la Administrația Serviciilor Sociale Comunitare (ASSC) Ploiești. După aflarea rezultatului, s-a făcut dezinfecția spațiului de lucru, s-a întocmit o listă de contacți și au fost testați 14 dintre ei. Dintre aceștia, șase au avut rezultate pozitive, patru fiind la personalul detașat de la ASSC Ploiești și care avea activitate la call-center, iar celelalte două persoane sunt din rândul personalului DSP și aveau activități de instruire și supraveghere în departamentul amintit. Au fost identificați și izolați și contacții acestora, realizându-se dezinfecția întregului spațiu al DSP”, a mai precizat Prefectura Prahova.

Conform sursei citate, activitatea de la call-center-ul instituției este, momentan, redusă și urmează să fie reorganizată, fiind solicitate noi detașări.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel