Focar de Salmonella! 57 de persoane îmbolnăvite de carnea de vită

Dana Lascu |
Data publicării:

Nici nu s-a stins bine focarul de salmonella cu ouă, că unul nou face ravagii. O companie a rechemat mai mult de 2,9 milioane de kilograme (2.900 de tone) de carne de vită ddin cauza unui nou focar de salmonelă, care a îmbolnăvit deja 57 de persoane în 16 state americane. 

Din cele 57 de persoane infectate cu Salmonella, paisprezece au fost spitalizate. Nu au fost raportate decese, conform Centrului pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC) din SUA.

Oficialii federali au anunțat la sfârșitul săptămânii că investighează un focar de infecție cu salmonella transmisă prin carne de vită și produse derivate provenite de la JBS Tolleson Inc., o fabrică de ambalare a cărnii de la vest de Phoenix, Arizona, notează medicinenet.com.

Produsele au fost ambalate între 26 iulie și 7 septembrie și au fost expediate către comercianții cu amănuntul la nivel național, inclusiv la Walmart, potrivit Serviciului de siguranță și inspecție al Departamentului pentru Agricultură al SUA.

Vândute în cel mai mare lanț de hipermarketuri din SUA

După ce au apărut cazurile de infecție, compania din Arizona a rechemat mai mult de 2,9 milioane de kilograme (2.900 de tone) de carne de vită, care este marcată cu „EST.267" pe ambalaje și a fost vândută sub numele de Cedar River Farms, ComNor Perfect Choice, Gourmet Burger, Ferme Run Grass și Showcase la Walmart, dar și în ambalaje generice.

Consumatorii sunt îndemnați să verifice în congelatoare dacă au astfel de produse și ar trebui să le arunce sau să le returneze la locul de cumpărare, au spus oficialii americani, conform sursei citate.

Salmonella poate provoca boli grave, așa că este esențial ca toată lumea să ia măsuri de precauție prin faptul că nu trebuie să mănânce carnea rechemată și că toate produsele din carne de vită trebuie găsite foarte bine", a declarat Cara Christ, director al Departamentului de Servicii de Sănătate din Arizona.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel