Ultimele informații din focarul de EBOLA, al doilea cel mai mortal din istorie

Adisa Codruț |
Data actualizării: | Data publicării:
Ebola a ucis mii de oameni
Ebola a ucis mii de oameni

Bătălia dusă de Congo împotriva celui de-al doilea cel mai mortal focar de Ebola înregistrat în lume este oficial încheiată, a anunțat aseară ministrul Sănătății, Eteni Longondo. Peste 2.200 de oameni au murit. 

Dr. Matshidiso Moeti, director regional al Organizației Mondiale a Sănătății pentru Africa, a declarat că anunțul a fost făcut după ce nu au fost raportate cazuri noi de EBOLA în 42 de zile de când ultimul supraviețuitor a ieșit negativ la teste. 

 „Nu a fost ușor și uneori mi s-a părut o misiune imposibilă”, a spus Moeti, citat de CNN.

Aproximativ 16.000 de cadre medicale au luptat timp de aproape doi ani împotriva celui de-al zecelea focar de EBOLA din istoria țării.

În ciuda imunizării populației din regiune cu două vaccinuri, focarul a luat viața a peste 2.200 de oameni, răspunsul fiind îngreunat continuu de neîncrederea comunității și de violența din volatilele provincii din nord-estul țării.

Țara își concentrează acum atenția asupra combaterii COVID-19, precum și a celui de-al 11-lea focar de Ebola, deja în curs la Mbandaka, în vestul provinciei Equateur.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel