FONDAPARINUX SODIUM - prospect

DCMedical Team |
Data publicării:
Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

FONDAPARINUX SODIUM - prospect. Acţiune: Antitrombotic anticoagulant; se cuplează cu antitrombina III, cu inactivarea factorului X activat şi întreruperea cascadei coagulării.

FONDAPARINUX SODIUM - prospect

Denumirea comercială: ARIXTRA 

Prezentare: Soluție injectabilă seringi preumplute  

Indicații: Prevenţia evenimentelor tromboembolice venoase (ETV) în următoarele situaţii clinice: chirurgie ortopedică majoră la nivelul membrului inferior, chirurgie abdominală la pacienţi cu risc crescut de ETV, pacienţi imobilizaţi cu risc crescut de ETV. Tratamentul anginei instabile sau infarctului miocardic (IM) fără supradenivelarea segmentului ST (AI/IMA NonST) la pacienţii la care nu este indicat trat. urgent (< 120 min) invaziv (ICP). Tratamentul IM cu supradenivelarea segmentului ST (iMA ST) la pacienţii care sunt trataţi cu trombolitice sau care, la început, nu primesc altă formă de terapie de reperfuzie. Tratamentul trombozei venoase profunde (TVP) acute şi trat. embolismului pulmonar (EP), cu excepţia pacienţilor instabili hemodinamic sau a pacienţilor care necesită tromboliză sau embolectomie pulmonară. 

Contraindicații: Hipersensibilitate, sângerări active semnificative clinic, endocardită bacteriană acută, afectare renală severă (clearance al creatininei < 30 ml/min). 

Atenție!: A nu se administra intramuscular. Precauţie la pacienţii cu risc hemoragic crescut, insuficiență hepatică (IH) severă. 

Reacții adverse: Mai frecvente: sângerare (gastro-intestinală, hematurie, hematom, epistaxis, hemoptizie, hemoragie utero-vaginală, hemartroză, oculară, purpură, echimoze), anemie, trombocitopenie, cefalee, greaţă, vărsături, tulburări ale funcţiei hepatice. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel