FORMĂ nouă de COVID descoperită de experți. Cum se manifestă

Adisa Codruț |
Data publicării:
Plămâni. Foto: Pexels
Plămâni. Foto: Pexels

Experții din domeniul medical susțin că simptomele COVID persistă pe termen lung la unele persoane.

Medicii vorbesc de COVID pe termen lung, o formă a coronavirusului în care simptomele persistă până al trei luni. Cifre date publicității de Oficiul Naţional de statistică din Marea Britanie arată că 20% dintre bolnavii de COVID rămân cu simptome capabile să provoace dizabilităţi, iar 10% dintre pacienţi, chiar dacă nu au necesitat spitalizare sau îngrijire suplimentară la început, se confruntă cu simptom până la trei luni. 

”Am avut pacienţi bolnavi de COVID pe termen lung care mi-au spus că au luat anumite suplimente alimentare sau anumite vitamine şi starea lor de sănătate s-a îmbunătăţit considerabil. Am avut însă şi pacienţi care mi-au spus că nu s-au tratat cu nimic şi s-au vindecat de la sine. Nu există în momentul de faţă un tratament care să accelereze recuperarea persoanelor ce suferă de COVID de lungă durată”, a declarat medicul David Strain, membru al Asociaţiei Medicale Britanice, potrivit Antena 3.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel