Fostul primar al Timișoarei, vindecat de COVID: Nu e de joacă! COVID nu e o simplă gripă!

Adisa Codruț |
Data publicării:
Covid-19
Covid-19

Fostul primar al Timișoarei, Nicolae Robu, s-a vindecat de infecția COVID, anunță acesta pe pagina sa de Facebook.

Fostul edil al Timișoarei, Nicolae Robu, mărturișește, într-o postare pe rețelele sociale, cum s-a vindecat de COVID. Acesta îi sfătuiește pe oameni să aibă grijă și să nu țină cont de aberațiile că infecția COVID ar fi ”o simplă gripă”.

Postarea acestuia, integral:

”AM TRECUT CU BINE ȘI PESTE ASTA! N-am ajuns bine liber de responsabilități publice, după mai bine de 30 de ani de continuitate pe astfel de poziții -începând cu cea de Prorector, dobândită la începutul anului 1990-, că... am dat în COVID! N-am încasat afurisitul virus SarsCov2 în precampanie, în campanie, în exercițiul de Primar de la începutul pandemiei până spre finalul mandatului, când intram zilnic în contact cu o mulțime de lume, la Primărie, pe stradă, la cumpărături etc, ei bine, l-am încasat, nu știu cum -am anumite presupuneri, doar - în una din ultimele zile de mandat.

Asta așa, ca să nu plec “cu mâna goală”, nu?! :)) Ei, marți, în 03.11, seara, am început să tușesc sec. Miercuri dimineața, mi-am ținut cursul la UPT -online- și până la prânz am fost ok. Apoi, am tușit tot mai rău, astfel că am plecat de la birou acasă și, fără a bănui că am covid, dimpotrivă, convins că e o simplă răceală -deși eu ff rar am răcit-, din precauție, m-am autoizolat, atât eu, cât și soția, care n-a avut nici cea mai mică problemă. Zilele următoare făcând și febră și tușind rău, am luat legătura cu medicul de familie și apoi m-am testat. Rezultatul, surprinzător și... deloc confortabil, recunosc: POZITIV.

Surprinzător pt că, lăsând la o parte tusea seacă extrem de neplăcută și febra care dădea înapoi imediat la algocalmin, starea mea generală era bună, tonusul îmi era bun. Am preferat să rămân pt tratament la domiciliu. Din fericire, soția, care, evident, s-a contaminat și ea, a fost permanent asimptomatică și a putut să-mi poarte de grijă. Nu mi-a fost ușor, nu ne-a fost ușor, mai bine zis, dar... a trecut. Încă n-am ieșit din casă, am mai adăugat noi, peste ce ni s-a spus, din precauție sigur exagerată, câteva zile de stat în izolare, dar, vom ieși începând de astăzi.Mulțumesc din suflet Managerului Spitalului “Victor Babeș”, Prof.univ.dr. Cristian Oancea, Prorector al UMFVB, Directorului Medical, Conf.univ.dr. Diana Manolescu și, desigur, excepționalului nostru medic, Doctor Virgil Musta, pt tratamentul prescris și grija purtată. Grație lor și Celui de Sus, am trecut cu bine și peste această încercare deloc ușoară.

Concluzie: AVEȚI GRIJĂ DE DV! Chiar nu e de joacă! Nu luați în seamă aberațiile cum că covid19 ar fi o simplă gripă, o gripă ca oricare alta! Desigur, măsurile de stopare / limitare a răspândirii bolii trebuie luate cu cap, cu sânge rece, nicidecum de-a valma, în disperare! Dar, dincolo de măsurile impuse de autorități, cel mai important este ca fiecare dintre noi să ne purtăm de grijă, să ne purtăm de grijă gândindu-ne în egală măsură la noi înșine și la semenii noștri! Să nu scăpăm din vedere că oricare dintre noi putem fi infectați asimptomatic și că în egală măsură fiecare dintre cei cu care interacționăm poate fi infectat asimptomatic, la rându-i! Mergem înainte!”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel