Friptură la grătar: Truc genial pentru carne bine făcută și suculentă

Pentru a obține o carne bine făcută și suculentă, trebuie să ții cont de: intensitatea focului, timpul de preparare, tipul de lemn folosit la jar, temperatura inițială a cărnii și utilizarea materiei sărate.

Bucățile de carne pot fi marinate cu ierburi, condimente, usturoi, citrice, miere, oțet, vin, ulei sau sos, după bunul plac. Marinada va face carnea mai fragedă și suculentă.

Pași de urmat

 

Un grătar bun se poate face cu lăstari de viță de vie sau lemne de pin.

Când jarul este pregătit, fixează grătarul la aproximativ 12 centimetri de jar, unge-l cu puțină grăsime sau cu o ceapă, apoi pune bucățile de carne în zonele cu mai multă căldură. După care mută carnea într-o parte în care focul este mai moale, astfel încât să se gătească la interior, fără a se arde la exterior. Întoarce carnea la fiecare cinci minute și unge-o cu marinadă. 

Se pune sau nu sare peste carne înainte de a fi gătită? 

 

Se sărează carnea înainte să o gătim? Indiferent de carne? Într-un episod din proiectul său, Știință cu sare și piper, profesorul Dan Vodnar, care predă Gastronomie Moleculară al USAMV Cluj, spune că ”este bine să sărăm carnea cu câteva ore înainte de a fi gătită”.

Acesta explică și de ce: ”Sărăm carnea mai devreme pentru a-i da timp sării să se răspândească în mușchi, unde dizolvă lanțurile de proteine într-un gel, umezind astfel carnea și totodată eliberând aromele în exterior”.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel