Fructe aduse din China, contaminate. Alertă alimentară în magazilele din România: NU le consumați!

Giorgiana Croitoru |
Data actualizării: | Data publicării:
Fructe aduse din China Foto: Pexels @Magda Ehlers
Fructe aduse din China Foto: Pexels @Magda Ehlers

ANSVSA a transmis o nouă alertă alimentară. O mulțime de fructe contaminate au fost găsite în magazinele din România.

Un lot de pomelo care a fost comercializat în magazinele Kaufland, Profi şi Carrefour a fost retras de pe piață, după ce s-a descoperit că fructele conțineau prea multe pesticide.

În urmă cu patru zile, un alt lot de pomelo și unul de grapefruit au fost retrase de la vânzare tot din cauza contaminării cu pesticide.

Fructul cu cele mai MULTE calorii

Vă informăm ca urmare a depășirii valorilor admise de reziduuri de pesticide (CLORPIRIFOS) Unifrutti Impex SRL a inițiat retragerea de la comercializare și rechemarea de la clienți a articolului menționat mai jos.

Motivul rechemării: depășire a valorilor admise de reziduuri de pesticide (CLORPIRIFOS)

Produsele au fost comercializate în perioada: 03.03.2022 – 08.03.2022.

Se recomandă persoanelor care dețin produse din lotul descris mai sus, comercializate în perioada 03.03.2022 – 08.03.2022, să nu le consume, ci să le distrugă sau să le returneze în magazinele Kaufland până pe data de 21.03.2022, urmând să le fie restituită contravaloarea lor în baza bonului fiscal", informează ANSVSA.

Alte produse retrase în ultimele zile

 

În urmă cu doar câteva zile au mai fost retrase și alte loturi cu fructe, tot din cauza contaminării cu pesticide.

"Ca urmare a depășirii valorilor admise de reziduri de pesticide (Isoprocarb, Lufenuron și Dinotefuran), SC Karema Fruct SRL a inițiat retragerea de la comercializare și rechemarea de la clienți a următoarelor produse:

Denumire produs Pomelo Origine: China Lot: 8340, produsele au fost comercializate în perioada: 12.02.2022-22.02.2022, din magazinele Carrefour, Metro, Mega Image.

Denumire produs: Grapefruit Roșu, Origine: Turcia, Lot: 65072, produsele au fost comercializate în perioada: 12.02.2022-28.02.2022", anunța ANVSA în urmă cu patru zile.

În luna februarie a fost descoperit ANSVSA a descoperit un lot de portocale din Turcia care conținea pesticide peste limita admisă, dar și un lot de cimbru mărunțit produs de HAZI PIROS PAPRIKA, motivul retragerii de pe piață fiind contaminarea cu oxid de etilenă, un pesticid cancerigen interzis peste tot în Uniunea Europeană.

Ce se întâmplă dacă mănânci ghimbir CRUD. Beneficii uluitoare și neștiute pentru sănătate

 

1. Foto: ANSV... (pomelo-din-china-contaminat-ansvsa_47793000.png)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel