Ce se întâmplă dacă mănânci ghimbir CRUD. Beneficii uluitoare și neștiute pentru sănătate
Ghimbir, beneficii pentru organism. Ce se întâmplă dacă mănânci ghimbir crud și la ce te ajută ceaiul de ghimbir.
Ghimbirul conține gingerol, o substanță bioactivă care ajută la reducerea simptomelor precum greață și vărsături. Această substanță ajută și la reducerea articulațiilor umflate. Ghimbirul mai conține o substanță cu efect analgezic care ajută și împotriva cancerului și a bolilor de inimă. Zingiberenul din ghimbir este deosebit de bun pentru digestie.
Vezi și: De ce sângerează gingiile. Regula de AUR pentru dinți sănătoși
Ce se întâmplă dacă mănânci ghimbir crud
Consumul zilnic de ghimbir are multe beneficii pentru sănătate, fiind folosit de mii de ani în medicina tradițională în tot felul de afecțiuni, în scop preventiv, pentru digestie și stimularea proceselor de apărare ale corpului.
În plus, ghimbirul reduce greața și combate răceală, gripa și virozele respiratorii.
Consumat crud sau fiert, pudră sau ulei, ghimbirul este un adevărat medicament pentru corpul nostru.
La ce ne ajută ghimbirul crud? La o mulțime de afecțiuni:
- Tratează cancerul de colon şi cancerul ovarian
- Are efecte uimitoare în cazul durerilor musculare sau crampe musculare.
- Este antiinflamator și antioxidant puternic, datorită faptului că are în compoziție o substanță numită gingerol
- Accelerează procesul de golire al stomacului și face să dispară senzația de balonare sau de durere neplăcută de stomac
Pentru asta trebuie să bei o cană de ceai de ghimbir înainte de a merge la culcare, iar rezultatele vor fi uimitoare.
- Ajutor de nădejde în diete, pentru că te ajută să scapi de kilogramele în plus, dar în același timp să îți păstrezi energia. Datorită conținutului de gingeroli și shogaoli, ghimbirul ajută la slăbit.
- Ajută la prevenirea bolilor cardiovasculare, previne formarea cheagurilor de sânge și reduce riscul apariției atacurilor de cord și a accidentelor vasculare cerebrale (AVC).
- Reduce durere menstruală: aveți dureri constante în această perioadă a lunii? Atunci consumul de ghimbir zilnic vă poate ajuta. Condimentul este similar cu administrarea medicamentelor pentru durere, care pot ajuta la ameliorarea durerii abdominale acute.
- Scade colesterolul: consumul de ghimbir în fiecare zi timp de o lună poate ajuta la scăderea colesterolului „rău” din organism. Cantitatea de trigliceride din sânge este redusă de substanțele din ghimbir.
- Ajută la scăderea nivelului de stres - stresul este unul dintre principalele motive pentru care mulți dintre noi suntem supraponderali. Cortizolul, hormonul care induce stresul ar putea fi unul dintre motivele pentru creșterea grăsimii abdominale.
- Crește nivelul de energie.
Potrivit studiilor, ghimbirul sporește performanța fizică și rezistența musculară, astfel vă vor ajuta să vă antrenați mai mult și să ardeți calorii. Se poate începe ziua cu ceai de ghimbir sau se poate bea între mese pentru rezultate mai bune. De asemenea, asigurați-vă că nu abuzați prin consumul excesiv al acestuia, deoarece poate duce la alte probleme de sănătate. De asemenea, este important să știți că ceaiul de ghimbir singur nu va ajuta să scăpați de kilogramele în plus. Poate fi utilizat împreună cu o dietă sănătoasă și activitate fizică zilnică.
Vezi și: Fructul cu cele mai MULTE calorii
La ce te ajută ceaiul de ghimbir
Ceaiul de ghimbir are și el mai multe beneficii pentru organism.
Cum se prepară?
1. Puneți apa la fiert, după care adăugați ghimbir ras. Lăsați-l să fiarbă 5 minute.
2. Se strecoară și se adaugă miere după gust.
* Dacă nu aveți rădăcină de ghimbir proaspăt, puteți folosi și pudră de ghimbir uscat. Veți avea nevoie de jumătate de linguriță sau o linguriță de pudră de ghimbir pentru o cană de ceai.
Ceaiul de ghimbir - beneficii
În primul rând, combate răceala și gripa, deoarece anihilează bacteriile și virusurile.
Ceaiul de ghimbir scade riscul de infecții, întârind sistemul imunitar.
Consumul a doua căni pe zi de ceai de ghimbir reduce apetitul și poftele alimentare și te ajută să slăbești.
Ceaiul de ghimbir scade aciditatea gastrică, stimulează enzimele din intestine care au rol în absorbția nutrienților și stimulează digestie.
Pască fără aluat. Chef Sorin Bontea, rețeta simplă care face furori. Cum trebuie puse stafidele CORECT
5 băuturi pe care trebuie să le bei dacă îți crește glicemia sau ai glicemia mare
Ce să bei dacă ai glicemia ridicată. 5 bături extraordinare pentru persoanele cu glicemie crescută.
Cum să închei corect un post. Alimentele ideale pentru digestie după post
Care este diferența dintre laptele degresat și laptele light?
Crezi că știi ce bei? Adevărul despre laptele "light" vs. laptele "degresat" te va face să citești etichetele de acum.
Laura Cosoi, rețetă de "coaste de porumb": Un snack ideal pentru o zi toridă de vară
Laura Cosoi a dezvăluit rețeta de "coaste de porumb", o gustare ideală pentru vară.
Cum faci o maioneză care nu se taie niciodată
Murături fermentate sau murături îndulcite: care sunt mai sănătoase. Cea mai bună alegere pentru stomac
Când adaugi sarea în tocănițe sau ciorbe: la început sau la mijloc? Greșeala pe care ai făcut-o
Când pui sarea în tocănițe sau ciorbe - la mijlocul gătitului sau la început? Greșeala pe care o fac mulți.
Berea cu probiotice: un nou trend sănătos. Poate fi mai sănătoasă decât credeai
Clătite cu banane și nuci: rețetă. Le poți face în 10 minute. E desertul iernii
Clătite cu banane și nuci: rețetă. Un desert rapid pentru weekendurile de iarnă. Trebuie să-l încerci.
De ce să pui lămâie în cafea. Trucul care îți transformă diminețile. 3 motive pe care le vei adora
Este ceva nemaipomenit să începi ziua cu o cană de cafea bună. Dar iată de ce să pui puțină lămâie în cafea.
Cel mai simplu sirop naturist pentru imunitate. 3 ingrediente din bucătăria ta
Rețeta minune de mic dejun care topește grăsimea. O femeie a slăbit 45 kg. Ingredientul banal de care ai nevoie
Rețeta de mic dejun ideală pentru pierderea în greutate. O femeie a slăbit 45 de kilograme cu ea.
Ciorbă de pui a la grec: rețeta cremoasă și ușor acrișoară. Cum obții acrișorul perfect
Cum faci ciorbă de pui a la grec. Iată varianta cremoasă și ușor acrișoară. E ideală pentru zilele răcoroase
A băut o cană cu apă caldă și lămâie zilnic. Ce s-a întâmplat după 30 de zile e uimitor
Supa de pui: remediul tradițional al bunicilor pentru răceală. Cum ajută sistemul imunitar
Ingredientul care întărește murăturile. Sofia Vicoveanca: Este nelipsit! Îi dă culoare și dulceață
5 rețete de supă cremă pentru sezonul rece, recomandate de nutriționiști
7 motive să bei zeamă de murături în mod regulat
De ce să faci gargară cu sare și apă caldă. Remediul banal pe care nu l-ai știut până acum
De ce să faci gargară cu sare și apă caldă: un truc simplu pentru sănătatea gâtului.
