Vitamina B12, asociată cu prevenția pancreatitei acute
Această vitamină regenerează pancreasul în profunzime. Combate și o afecțiune digestivă gravă și frecvent întâlnită.
Fructoza poate să agraveze bolile inflamatorii ale intestinelor (IBD). Studiile arată că alimentația de tip occidental crește incidența acestor afecțiuni.
Dieta rămâne o parte importantă a prevenirii și gestionării bolilor, iar un nou studiu sugerează că consumul de fructoză poate agrava inflamația intestinală comună bolilor inflamatorii intestinale (IBD). Studiul condus de David Montrose de la Renaissance School of Medicine at Stony Brook University este publicat în Gastroenterologie și hepatologie celulare și moleculare.
Ratele bolilor inflamatorii intestinale (IBD) au crescut în întreaga lume. Potrivit Centrelor pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC), aproximativ trei milioane de americani sunt diagnosticați cu IBD în fiecare an, în creștere cu un milion față de incidența de la sfârșitul anilor '90. Consumul unei diete occidentale, inclusiv fructoză, este asociat cu rate crescânde de obezitate și diabet, iar IBD poate fi o boală suplimentară exacerbată de aportul de fructoză.
„Incidența crescândă a IBD este paralelă cu niveluri mai ridicate de consum de fructoză în Statele Unite și în alte țări”, spune Montrose, profesor asistent în cadrul Departamentului de patologie și cercetător al facultății din cadrul Centrului pentru cancer al Universității Stony Brook. „Descoperirile noastre oferă dovezi ale unei legături directe între fructoza alimentară și IBD și susțin conceptul că un consum ridicat de fructoză ar putea agrava boala la persoanele cu IBD. Acest lucru este important deoarece are potențialul de a oferi îndrumări privind alegerile dietetice pentru pacienții cu IBD, ceva asta lipsește în prezent. "
Montrose, împreună cu colegii de la Weill Cornell Medicine, au testat trei modele de șoarece cu IBD. Au fost hrăniți cu cantități mari de fructoză, ceea ce a agravat inflamația colonului, împreună cu efecte notabile asupra bacteriilor intestinale, inclusiv modificări ale tipului, metabolismului și localizării lor în colon. Lucrările mecaniciste complementare au demonstrat că microbiota este legată în mod cauzal de efectele dăunătoare ale dietei bogate în fructoză.
Lucrarea concluzionează că „excesul de consum alimentar de fructoză a avut un efect pro-colitic care poate fi explicat prin modificări ale compoziției, distribuției și funcției metabolice a microbiotei enterice rezidente”.
Montrose spune că următorii pași următori sunt planificați pentru a extinde aceste descoperiri. Acestea includ dezvoltarea de intervenții pentru prevenirea efectelor pro-inflamatorii ale fructozei dietetice, precum și evaluarea dacă această dietă crește tumorigenezele asociate colitei. Acest al doilea punct este deosebit de important deoarece pacienții cu IBD prezintă un risc crescut de a dezvolta cancer de colon din cauza unei inflamații cronice a intestinului.
Această vitamină regenerează pancreasul în profunzime. Combate și o afecțiune digestivă gravă și frecvent întâlnită.
Aceste alimente prezente pe mesele multora dintre noi ne distrug ficatul și creierul. De altfel, perturbă și producția de insulină.
Lista alimentelor pe care ar trebui să le eviți dacă ai reflux gastroesofagian.
Suplimentele alimentare sunt asociate cu riscuri hepatice.
Cancerul care se răspândește alarmant. Nu există niciun avertisment.
Acest aliment sănătos poate provoca gaze. Îți afectează digestia și balonează.
Circuitul mortal prin care tumorile își alimentează creșterea. Duce la extinderea necontrolată a celulelor.
Acest supliment alimentar ar putea ajuta la repararea ficatului, iar beneficiile sunt importante.
Acest tip de cancer, extrem de comun, ucide într-un ritm alert. Medicii avertizează că numărul deceselor s-a dublat în ultimii 20 de ani.
Aceste două bacterii localizate în cavitatea bucală cresc semnificativ riscul de cancer colorectal.
Acest aliment considerat sănătos duce, de fapt, la declanșarea cancerului.