Fumatul de țigări electronice, dublat în rândul tinerilor. Cifre îngrijorătoare din SUA

Adisa Codruț |
Data actualizării: | Data publicării:
Vaping
Vaping

Numărul tinerilor care au fumat țigări electronice în ultimii doi ani s-au dublat, susține un studiu recent.

Țigări electronice, studiu. Când vine vorba de fumat țigări electronice, experții în abuz de substanțe vorbesc de o criză de sănătate publică. "Aceste produse introduc nicotina chimică extrem de captivantă pentru acești tineri și creierul lor în curs de dezvoltare și mă tem că doar începem să învățăm posibilele riscuri și rezultate pentru sănătate pentru tineri", a declarat medicul Nora Volkow, directorul Institutului Național de Abuză de Droguri, a spus într-o declarație citat de nbcnews.

Un studiu recent a analizat datele dintr-un sondaj pe 42.531 de studenți din clasele a VIII-a, a X-a și a XII-a - un raport anual realizat de Universitatea din Michigan în numele NIDA.

În State, 45 de secții de sănătate de stat au raportat investigații asupra a peste 500 de cazuri posibile. Miercurea asta, Departamentul de Sănătate din Mississippi a raportat primul caz. 7 persoane din 6 state au murit. Anchetatorii de sănătate publică nu au putut identifica o cauză a bolilor sau niciun dispozitiv unic care leagă cazurile. Însă, Administrația pentru Alimente și Droguri a spus că mulți dintre cei bolnavi au raportat vapori de THC, ingredient din marijuana.

Centrele pentru Controlul Bolilor din SUA au raportat 380 de cazuri în 36 de state, plus Insulele Virgine.

Țigări electronice, studiu. Reacția autorului principal

Cercetătorii au descoperit „creșteri semnificative" ale numărului de tineri care folosesc țigări electronice. Mai precis: între 2017 și 2019, ratele de vaping mai mult decât s-au dublat în fiecare dintre cele trei niveluri de grad chestionate; mai mult de 25% dintre persoanele în vârstă de liceu și mai mult de 20% dintre școlii de liceu au spus că au fumat țigări electronice în ultima lună; 1 din 11 copii din clasa a VIII-a a admis și ei că au fumat țigări electronice.

„Părinții cu copii de vârstă școlară ar trebui să înceapă să acorde o atenție deosebită acestor dispozitive, care pot arăta ca simple unități flash și adesea vin cu arome atrăgătoare pentru tineri", a declarat autorul studiului principal Richard Miech, profesor de cercetare la Universitatea din Michigan, potrivit sursei citate.

Țigări electronice, studiu. Opinia experților

Potrivit sursei citate, experții consideră că aromele dulci și mentale ale țigărilor electronice atrag tinerii. Cu o săptămână în urmă, administrația Trump a anunțat că intenționează să interzică țigările electronice aromate. Ieri, 18 septembrie, Departamentul de Sănătate și Servicii Umane din Michigan a anunțat interdicția privind țigările electronice aromatizate - inclusiv mentol și arome de mentă - a fost efectivă imediat. Retailerii vor avea două săptămâni pentru a se conforma. O interdicție imediată similară a fost anunțată marți la New York. Această interdicție nu include mentol, cu toate acestea, oficialii din domeniul sănătății din stat au spus că vor avea în vedere adăugarea acesteia. India a interzis recent țigările electronice, devenind a doua țară din lume care interzice vapingul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel