Gastroenterită cu rotavirus, motivul închiderii unei creșe din Suceava

Adisa Codruț |
Data publicării:
Tratament spital
Tratament spital

O creşă din Suceava a fost închisă, după ce un număr de cinci copii au fost internaţi în spital cu gastroenterită cu rotavirus.

Gastroenterită, rotavirus. Creşa din Suceava a fost închisă, după ce un număr de cinci copii, colegi de grupă, au fost internaţi în Secţia de boli infecţioase a Spitalului Judeţean de Urgenţă cu gastroenterită cu rotavirus, a informat, marţi, directorul Direcţia de Sănătate Publică Judeţeană (DSPJ) Suceava, Liliana Grădinariu.

Potrivit acesteia, gastroenterita cu rotavirus este o boală digestivă extrem de contagioasă ce apare în special în sezonul rece, iar DSPJ Suceava a declanşat o anchetă epidemiologică, după care s-a recomandat unităţii să efectueze curăţenie generală şi dezinfecţie cu o firmă specializată. În condiţiile în care aceste operaţiuni nu se pot efectua în prezenţa copiilor, activitatea creşei a fost suspendată pentru trei zile, iar la finalizarea operaţiunilor de curăţenie şi dezinfecţie se vor recolta probe de sterilitate, potrivit Agerpres.

Gastroenterita cu rotavirus este foarte contagioasă şi extrem de frecventă în primii doi ani de viaţă, iar copiii prezintă în aceste cazuri diaree, febră, vărsături, ce pot duce la deshidratare. Pentru a preveni transmiterea virusului, copiii infectaţi cu rotavirus nu trebuie duşi la creşă sau în oricare alt loc unde pot intra în contact cu alţi copii, cel puţin două zile după dispariţia simptomelor. Virusul se transmite prin preluarea acestuia din materiile fecale infectate pe mâini şi apoi în cavitatea bucală.

Inspectorii sanitari recomandă spălarea frecventă a mâinilor, atât în cazul copiilor, cât şi al persoanelor care întră în contact cu aceştia; încercarea de a limita contactul mână-cavitate bucală; dezinfectarea periodică a spaţiului de joacă şi a jucăriilor, pentru a reduce riscul de transmitere a altor infecţii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel