Suceava, toxiinfecție alimentară: 12 copii cazați la Poiana Micului, duși la spital

Adisa Codruț |
Data publicării:
Pacient
Pacient

Un număr de 12 copii din județul Neamț au ajuns la Spitalul Județean de Urgență (SJU) Suceava cu suspiciune de toxiinfecție alimentară, după s-au cazat în satul Poiana Micului, comuna Mănăstirea Humorului, a anunțat, astăzi, purtătorul de cuvânt al DSP, Bianca Bighiu.

Potrivit purtătorulului de cuvânt al DSP, Bianca Bighiu, în locația din Poiana Micului s-a cazat, pe 19 august, un grup de copii și tineri care și-au adus alimente de acasă și au gătit singuri.

În cursul nopții de miercuri spre joi, o fetiță a acuzat vărsături, iar părinții acesteia, care au venit și au luat-o acasă, au afirmat că și alți copii au prezentat vărsături și diaree.

În cursul zilei de miercuri, potrivit lui Bighiu, mai mulți copii au început să aibă greață, dureri abdominale și vărsături, iar în urma evaluării de la fața locului, 12 persoane au fost transportate joi la SJU Suceava.

10 copilași încă internați

În prezent, patru copii sunt internați în secția Pediatrie, alți șase și un însoțitor în secția de Boli Infecțioase, cu simptomatologie ușoară, fără probe inflamatorii prezente. Pacienții vor fi externați în cursul zilei.

Restul grupului s-a întors, miercuri, în județul Neamț. DSP Suceava a demarat măsurile specifice, o echipă de inspectori ai serviciului de Control în Sănătate Publică deplasându-se la fața locului pentru a verifica condițiile igienico-sanitare, iar probele recoltate miercuri seara sunt în lucru, notează Agerpres.

Specialiștii compartimentului de Supraveghere Epidemiologică și Control Boli Transmisibile desfășoară o anchetă epidemiologică, iar o probă de materii fecale și o probă de lichid de vărsătură de la pacienții internați se află, de asemenea, în lucru la Laboratorul de Diagnostic și Investigare în Sănătate Publică din cadrul DSP Suceava.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel