Toxiinfecția alimentară, infirmată la copiii din tabăra suceveană. Sursa infecției, probabil un copil bolnav

Adisa Codruț |
Data publicării:
Bacterii
Bacterii

Toxiinfecția alimentară nu a fost confirmată în cazul copiilor care se aflau în tabără în județul Suceava, la Poiana Micului. Inspectorii sanitari cred că infecția s-ar fi putut transmite de la unul dintre copii, infectat cu rotavirus.

Suspiciunea de toxiinfecţie alimentară nu s-a confirmat, în cazul copiilor care au fost cazaţi într-o tabără în localitatea suceveană Poiana Micului. Informația a fost făcută publică de purtătorul de cuvânt al DSP Suceava, Bianca Bighiu, citat de agerpres.ro.

DSP Suceava a finalizat ancheta privind suspiciunea de toxiinfecţie alimentară suferită de un grup de copii, rezultând că acei copii şi tineri din judeţul Neamţ s-au cazat într-o unitate neautorizată sanitar şi au consumat alimente preparate în condiţii improprii.

Totodată, ancheta a relevat faptul că sursa de apă, necorespunzătoare bacteriologic, a constituit un factor de risc ce ar fi putut contribui la apariţia simptomatologiei digestive, dar se apreciază că aceasta nu a constituit sursa de infecţie.
Potrivit DSP Suceava, neidentificarea în probele biologice recoltate de la pacienţi a unui agent etiologic face imposibilă stabilirea unei legături epidemiologice de cauzalitate între alimente şi apa consumate şi cazurile de îmbolnăvire, nefiind îndeplinite criteriile definiţiei clinice de toxiinfecţie alimentară.

În opinia inspectorilor sanitari, a fost vorba despre un episod de gastroenterită acută, având ca posibilă sursă de îmbolnăvire prezenţa în grup a unui copil cu boală diareică acută (contact familial cu cazuri de diaree cu rotavirus).
DSP Suceava a precizat vor fi aplicate sancţiuni contravenţionale conform prevederilor legale în vigoare şi că vor fi dispuse măsuri pentru intrarea în legalitate a unităţii în care a fost cazat grupul din Neamţ.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel