Genetică, cum evoluează boala parazitară răspândită prin alimente contaminate

Adisa Codruț / 22 noi 2019 / 17:39
Alimente     FOTO: pexels.com
Alimente FOTO: pexels.com

Viermele pulmonar de șobolan este o boală parazitară care se răspândește prin alimente contaminate și care afectează creierul și măduva spinării.

Genetică, boală. O analiză recentă a cercetătorilor chinezi de la Universitatea Sun Yat-sen, China, publicată în PLOS Neglected Tropical Diseases, că o analiză detaliată a geneticii parazitului viermilor pulmonari de șobolan - Angiostrongylus cantonensis - dezvăluie semnături ale evoluției adaptive care au lăsat parazitul să supraviețuiască și care poate servi drept viitoare ținte pentru medicamente.

A. cantonensis este un vierme rotund cu un ciclu de viață complicat, care necesită melci ca gazdă intermediară. Parazitul ajunge în corpul uman prin apă sau legume contaminate și afectează sistemul nervos central. Viermele este cea mai frecventă cauză a meningitei eozinofile la om, o infecție care poate duce la moarte sau la deteriorarea permanentă a sistemului nervos, potrivit sciencedaily.

"Aceste rezultate oferă o resursă abundentă de date pentru a studia biologia și evoluția A. cantonensis și au arătat câteva ținte potențiale împotriva A. cantonensis și helmintele cu trăsături similare", spun cercetătorii.

Studiul, AICI.

Articole Recomandate
Get it on App Store Get it on Google Play


Citite săptămâna aceasta


Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
nxt.201
YesMy