Gestul SIMPLU care previne îmbolnăvirea ficatului. Uită de pastile

Îmbolnăvirea ficatului este cauzată de o alimentație dezechilibrată și consumul excesiv de alcool. Un nou studiu arată că un gest simplu, pe care toată lumea îl poate face, poate reduce nivelurile acestor inflamații care afectează funcția hepatică.

Oamenii de știință de la Universitatea din Newscastle au arătat că activitatea aerobică, cum ar fi mers pe banda de alergare, timp de 30 de minute, de 3 ori pe săptămână, a redus nivelurile de inflamație în ficat. 

De asemenea, s-a observat o scădere a riscului de tumori hepatice și o îmbunătățire în ceea ce privește grăsimea acumulată în celulele ficatului.

"Așteptăm să vedem dacă studiile ulterioare vor demonstra faptul că un plan de exerciții fizice de nivel moderat ar putea să ajute la reducerea riscului de cancer hepatic în rândul oamenilor, cu precădere pentru cei bătrâni și fragili, care ar avea probleme cu exercițiile mai grele", a declarat profesorul Derek Mann, coautorul studiului.

Studii precedente ale savanților de la Universitatea din Newscastle au arătat că inflamațiile cronice sunt asociate cu un proces accelerat de îmbătrânire celulară.

Asta se traduce în subțierea și pierderea elasticității pielii, dar și în scurtarea telomerilor. Cei din urmă sunt structuri protectoare aflate la capetele cromozomilor și au rolul de a preveni apariția tumorilor. Atunci când telomerii suferă modificări, automat organismul este mai fragil și riscul de cancer este mai mare.

Cercetarea a fost finanțată de Cancer Research din Marea Britanie și publicată în revista The Journal of Immunology.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel