Ghidul pentru începerea școlii. Rafila: Nu este obligatoriu decât dacă e adoptat printr-un ordin de ministru

Florina Pop |
Data publicării:
EXCLUSIV
Sală de clasă
Sală de clasă

Profesorul Alexandru Rafila susține că un ghid, inclusiv cel gândit pentru începerea școlii, nu e obligatoriu decât dacă e adoptat printr-un ordin de ministru.

Președintele Societății Române de Microbiologie, profesorul Alexandru Rafila, susține că un ”ghid, în general, nu este obligatoriu decât dacă este adoptat printr-un ordin de ministru”.

”Din câte știu a ieșit un ordin comun al ministrului Educației și Sănătății privind organizarea activității școlare. Rămâne să vedem care vor fi reacțiile la apariția acestui ordin, care comentariile și dacă mai sunt lucruri de îmbunătățit. (...) Aceste lucruri (n. r. din ghid) prezintă o situație teoretică, o situație ideală. Ele trebuie exersate, pilotate, trebuie simulate încât să vedem unde pot apărea probleme”, susține profesorul Rafila.

În opinia acestuia, fiecare școală are particularitățile ei care înseamnă și mărimea claselor - adică numărul de elevi dintr-o clasă -, apoi în câte ore sau ture se desfășoară cursurile.

”Există școli, licee care au deja trei ture de elevi. Or principala recomandare pe care o face OMS, și nu numai, este distanțarea între elevi și reducerea numărului de elevi în clasă - aceasta este considerată alături de utilizarea măștii și, bineînțeles, spălatul pe mâini, elementele de bază ale transmiterii bolii”, mai precizează dr Rafila.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel