Gilead, producătorul REMDESIVIR răspunde OMS: Tratamentul este recunoscut drept standard de îngrijire

Dana Lascu |
Data actualizării: | Data publicării:
Medicament injectabil. Foto: Pixabay
Medicament injectabil. Foto: Pixabay

Gilead Sciences, compania care produce REMDESIVIR, arată că medicamentul este recunoscut drept un standard de îngrijire pentru pacienții spitalizați cu COVID-19 din multe țări. 

„Veklury (REMDESIVIR) este recunoscut drept un standard de îngrijire pentru pacienții spitalizați cu COVID-19 în ghidurile de tratament ale mai multor organizații naționale cu credibilitate, inclusiv Institutele Naționale ale Sănătății și Societățile de Boli Infecțioase din America, Japonia, Marea Britanie și Germania. Aceste recomandări au la bază dovezi robuste din multiple studii controlate, randomizate, ale căror rezultate au fost publicate în reviste medicale și revizuite de specialiști. Acestea demonstrează beneficiile clinice ale Veklury, precum recuperarea semnificativ mai rapidă a pacienților, ceea ce conduce la eliberarea resurselor limitate ale spitalelor. Este dezamăgitor faptul că noile recomandări ale OMS par să ignore aceste dovezi într-un moment în care numărul cazurilor crește dramatic în jurul lumii, iar doctorii se bazează pe Veklury ca fiind primul și singurul tratament antiviral pentru pacienții cu COVID-19, aprobat sau autorizat în aproximativ 50 de țări.

Date cheie:

Beneficiile Velklury au fost demonstrate în trei studii clinice randomizate, controlate, inclusiv un studiu clinic randomizat, dublu-orb, controlat cu placebo (ACTT-1) – cel mai înalt standard pentru evaluarea eficacității și siguranței medicamentelor aflate în cercetare.

Studiul ACTT-1 al Institutului Național de Alergii și Boli Infecțioase (NIAID) a demonstrat că Veklury duce la o recuperare mai rapidă cu cinci zile în cazul pacienților internați în spital și la o recuperare mai rapidă cu șapte zile la persoanele care au necesitat oxigen din momentul inițial, comparativ cu placebo.

Datele ACTT-1 au fost evaluate de specialiști și publicate în New England Journal of Medicine și susțin includerea lui Veklury în mai multe ghiduri de tratament. De asemenea, datele au contribuit la obținerea aprobărilor de reglementare sau a autorizațiilor temporare pentru tratarea COVID-19 în aproximativ 50 de țări din întreaga lume.

Recomandările OMS se bazează pe date provenite din studiul Solidarity realizat de OMS. Date cheie din studiul Solidarity care ar permite specialiștilor, autorităților de reglementare și companiei Gilead să evalueze calitatea și siguranța rezultatelor intermediare ale studiului nu au fost puse la dispoziție și nu au fost evaluate de specialiști. Rezultatele publicate până în prezent sunt incompatibile cu dovezi concrete din studiul NIAID și din studiile deschise (de tip open-label) ale Gilead, ale căror rezultate au validat beneficiul clinic al Veklury.

Tratarea bolilor critice cu ajutorul terapiilor care acționează împotriva agentului cauzal este piatra de temelie a îngrijirii medicale. Ca antiviral, Veklury inhibă puternic SARS CoV-2, virusul care provoacă COVID-19, reducând capacitatea virusului de a se multiplica în organism. Combinațiile de Veklury cu agenți antiinflamatori sunt studiate în prezent pentru a identifica potențiale îmbunătățiri ale rezultatelor pozitive în cazul pacienților cu COVID-19”, se arată într-un comunicat remis DC Medical. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel