Glaucom: injecția ingenioasă care l-ar trata cu succes. Soluția încă în teste

Adisa Codruț |
Data publicării:
Ochi
Ochi

Cercetătorii speră ca pe viitor o singură injecție să vindece oamenii de glaucom, boală ce duce la orbire. Peste 64 de milioane de oameni suferă de această afecțiune.

O cercetare de la Universitatea din Bristol lucrează la un tratament inovator pentru glaucom. Este vorba de o singură injecție folosind terapia genică. Soluția este încă în teste, dar ar îmbunătăți vizibil nu numai opțiunile de tratament pentru glaucom, ci și calitatea vieții pentru mulți pacienți. Glaucomul afectează peste 64 de milioane de oameni în întreaga lume și este o cauză principală a orbirii ireversibile. Apare din cauza acumulării de lichide în partea din față a ochiului, care crește presiunea în interiorul ochiului și deteriorează progresiv nervii responsabili de vedere. Tratamentele actuale: fie picături de ochi, fie laser sau chirurgie.

Cercetătorii de la Școala Medicală din Bristol au creat o terapie genică pe care au testat-o pe șoareci cu glaucom si tesuturi donatoare umane. Tratamentul vizat o parte a ochiului numit corp ciliar, care produce fluid care menține presiunea în interiorul ochiului, se arată pe site-ul universității.

"Sperăm să avansăm în studiile clinice pentru acest nou tratament în viitorul apropiat. Dacă are succes, ar putea permite un tratament pe termen lung al glaucomului cu o singură injecție a ochilor, ceea ce ar îmbunătăți calitatea vieții pentru mulți pacienți, economisind timp și bani NHS", afirmă dr Colin Chu, profesor asociat la universitatea amintită. Conform sursei citate, universitarii din studiu discută cu partenerii din industrie pentru a sprijini continuarea lucrărilor de laborator către studii clinice.

Studiul, AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel