Gravidele cu COVID, risc mare de complicații

DCMedical Team |
Data publicării:
Sarcina
Sarcina

Un studiu făcut la Oxford arată că gravidele cu COVID au un risc mai mare de infecții, internare la ATI și deces.

Cercetătorii de la Oxford au monitorizat 2.130 de femei însărcinate din 18 țări în perioada martie - octombrie 2020. 706 dintre ele au avut COVID-19. 

”Femeile cu COVID-19 în timpul sarcinii au fost cu peste 50% mai predispuse la apariția complicațiilor sarcinii (cum ar fi nașterea prematură, preeclampsie, riscul de a ajunge la terapie intensivă și deces) în comparație cu femeile însărcinate neafectate de COVID-19. De asemenea, nou-născuții femeilor infectate au fost de aproape trei ori mai expuși riscului de complicații medicale severe, cum ar fi admiterea la unitatea de terapie intensivă neonatală - în principal datorită nașterii premature”, a spus medicul Aris Papageorghiou, co-autor al studiului, arată B1 TV.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel