Grijă la cumpărături! Excremente de rozătoare într-un supermarket din Alexandria

Adisa Codruț |
Data publicării:
Supermarket
Supermarket

Comisarii Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorului au găsit excremente de rozătoare pe un raft în care se aflau depozitate mălai şi orez, în cadrul unui control realizat luni într-un magazin Penny Market din Alexandria, Teleorman.

Alimente, ANPC, supermarket. Comisarii Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorului (ANPC) au găsit excremente de rozătoare pe un raft în care se aflau depozitate mălai şi orez, în cadrul unui control realizat luni într-un magazin Penny Market din Alexandria, informează într-un comunicat directorul general al ANPC, Paul Anghel, conform Agerpres.

În urma unei postări apărute pe o reţea de socializare, în care un consumator ar fi observat un şoricel sub rafturile cu alimente, ANPC s-a autosesizat, se precizează în comunicat.

"Comisarii din cadrul CJPC Teleorman au efectuat o acţiune de control la SC REWE (ROMANIA) SRL - Magazin PENNY MARKET Alexandria. Au fost verificate rafturile de expunere la comercializare a produselor, precum şi spaţiile de depozitare, unde au fost găsite excremente de rozătoare pe sub rafturi şi pe un raft în care se aflau depozitate mălai şi orez. Nu s-au găsit pungi degradate, roase de şoareci, dar pe raft era mălai şi orez împrăştiat", se menţionează în comunicatul ANPC.

Ca urmare a deficienţelor constatate, au fost oprite definitiv de la comercializare produsele de pe rafturile cu urme de excremente de rozătoare - 30 kilograme de mălai şi 100 kilograme de orez, în valoare totală de 387 lei, conform inspectorilor ANPC. Operatorul economic are încheiat contract de prestări servicii cu o firmă de deratizare, ultima acţiune fiind efectuată în data de 29.12.2019, la solicitarea acestuia, completează sursa. Pentru definitivarea acţiunii de control, operatorul economic a fost invitat la sediul CJPC Teleorman, în data de 31.12.2019, precizează ANPC, potrivit sursei citate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel