Aproape 1.000 de infecții respiratorii în Teleorman. O sută de oameni în spital

Adisa Codruț |
Data publicării:
Boli pulmonare
Boli pulmonare

100 de oameni din Teleorman au fost internați, în ultima săptămână, din cauza infecțiilor căilor respiratorii superioare. Niciun caz de gripă.

Infecții respiratorii. Aproape 1.000 de cazuri de infecţii acute ale căilor respiratorii superioare (IACRS) şi pneumonii au fost înregistrate în judeţul Teleorman în ultima săptămână de raportare, peste 100 dintre persoanele diagnosticate fiind internate în spital. Datele centralizate de Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Teleorman arată că 838 de pacienţi au fost diagnosticaţi cu viroze respiratorii acute şi alţi 155, cu pneumonii. În 110 dintre cazuri a fost necesară internarea în spital.

În ultima săptămână, s-a înregistrat o creştere uşoară a numărului total de afecţiuni respiratorii, mai semnificativă în cazul pneumoniilor, potrivit medicului epidemiolog din cadrul DSP Teleorman Luminiţa Dumitraşcu. Dintre persoanele diagnosticate în ultima săptămână cu viroze respiratorii, 87 sunt copii cu vârsta mai mică de un an, 183 au între 2 şi 4 ani iar 283 sunt minori cu vârste cuprinse între 5 şi 14 ani. În ceea ce priveşte pacienţii care au necesitat internarea, 58 din cei 67 care au fost spitalizaţi sunt copii.

În aceeaşi perioadă, în judeţul Teleorman s-au înregistrat şi 155 de cazuri de pneumonie, dintre care 53 în rândul copiilor. Din cei 43 de pacienţi internaţi, 19 au vârste de până în 14 ani. În acest sezon, în Teleorman nu a fost înregistrat niciun caz de gripă şi aproape 32.000 de persoane au fost vaccinate antigripal. "Din cele 36.870 de doze de vaccin antigripal repartizate, până la această dată au fost administrate 31.827 de doze, în ultima săptămână fiind imunizate 2.321 de persoane", a precizat marţi, pentru Agerpres, Luminiţa Dumitraşcu.

În cadrul campaniei de vaccinare au fost imunizate personalul medical şi persoanele aflate în grupele de risc, perioada optimă de administrare a vaccinului antigripal fiind 15 octombrie - 31 decembrie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel