Gripă, bilanț săptămânal: Mai puține cazuri ca anul trecut

Dana Lascu / 28 dec 2018 / 21:30
În România, acum săptămână a fost declarată epidemie de gripă
În România, acum săptămână a fost declarată epidemie de gripă

Numărul total de cazuri de infecții respiratorii acute, în perioada 17-23 decembrie, a scăzut cu aproape 3% față de aceeași săptămână a sezonului trecut, potrivit unui document al Ministerului Sănătății, întocmit de experții de la Centrul Național pentru Supraveghere și Control a Bolilor Transmisibile.

În primul rând, trebuie notat că morbiditatea prin infecții respiratorii acute a fost mai scăzută comparabil cu cea înregistrată în săptămâna precedentă și s-a încadrat în intervalul așteptat. Activitatea gripală a evoluat, în această săptămână, cu intensitate scăzută, înregistrându-se focare locale în jud. Brașov și cazuri sporadice în unele județe.

La nivel național, numărul total de cazuri de infecții respiratorii acute (gripă clinică, infecții respiratorii acute și pneumonii) a fost de 58.836, cu 2,9% mai mic comparativ cu cel înregistrat în aceeași săptămână a sezonului precedent (60.591) și cu 35,2% mai mic comparativ cu cel din săptămâna anterioara (90.895), situație datorată în principal subraportărilor din săptămâna anterioară ca urmare a zilelor nelucrătoare (sărbătorilor legale), notează experții de la Centrul Național pentru Supraveghere și Control a Bolilor Transmisibile.

În săptămâna 17-23 decembrie s-au înregistrat, la nivel național, 396 cazuri de gripă clinică, față de cu 30 cazuri înregistrate aceeași săptămână din 2017.

Niciun deces de la începutul sezonului

În perioada amintită, au fost înregistrate 12 cazuri de Infecții Respiratorii Acute Severe (SARI), cu una mai mult față de săptămâna anterioară și dublu față de aceeași perioadă a sezonului precedent.

Nu a fost comunicat niciun deces confirmat cu virus gripal.

De la începutul sezonului au fost confirmate 49 cazuri de gripă, dintre care: 9 cazuri de gripă cu virus AH1, 14 cazuri de gripă cu virus AH3, 25 de cazuri de gripă cu virus A nesubtipat și un caz de gripă cu cu virus B.

Până la data de 23 decembrie au fost vaccinate antigripal 1.176.452 persoane din grupele la risc, cu vaccin distribuit de Ministerul Sănătății.

Articole Recomandate
Comentarii
Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta


Politica de confidențialitate | Politica Cookies | Copyright 2019 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
sanatate.n-nxt.23