Gripa: complicațiile pneumologice pe care le poate provoca

Angela Sabău |
Data actualizării: | Data publicării:
Complicațiile gripei
Complicațiile gripei

Gripa este în sine o afecțiune care poate fi periculoasă, însă atunci când dă complicații, riscul este cu atât mai mare. 

Combaterea gripei poate fi o experiență neplăcută - dar neplăcerea s-ar putea să nu se oprească aici.

Când aveți gripă, sistemul dumneavoastră imunitar este atacat, ceea ce poate duce la complicații. Alte infecții își pot face apariția în corp, potrivit lui Libby Richards, profesor asociat la Școala de asistență medicală a Universității Purdue din West Lafayette, Ind.

Complicațiile comune includ pneumonie, infecții ale sinusurilor, infecții ale urechilor sau bronșită.

„Pneumonia poate apărea ca o infecție bacteriană secundară și apare după ce ați avut simptome de gripă timp de câteva zile”, a spus Richards într-un comunicat de presă al universității. „Poate să apară și sub forma unei infecții virale, care se dezvoltă mai rapid”.

Cum recunoști pneumonia 

Pneumonia este adesea însoțită de simptome asemănătoare gripei, inclusiv frisoane, febră și dureri. Simptomele severe includ scurtarea respirației, durerile toracice, transpirația, ritmul cardiac ridicat și o tuse urâtă. Semnele de infecții ale urechii sau ale sinusurilor includ presiunea facială, drenarea și durerea urechii.

Dacă credeți că întâmpinați complicații ale gripei, Richards vă îndeamnă să vă consultați medicul. Este posibil să aveți nevoie de tratament suplimentar, cum ar fi antibiotice, pentru a combate infecția.

Vaccinarea este cea mai buna metoda de a reduce riscul de a avea complicații din cauza gripei, a spus ea. „În al doilea rând, prin vaccinare veți menține un sistem imunitar sănătos care poate ajuta la combaterea complicațiilor.”

Centrele de SUA pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC) notează că ratele de gripă și bolile asemănătoare gripei sunt în prezent ridicate în toată țara. Se estimează că 15 milioane de cazuri au fost diagnosticate și 8.200 de americani au murit din cauza gripei în acest sezon.

 

Sursa, aici.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel