Gripă, de trei ori mai multe cazuri în Botoșani decât săptămâna trecută

Adisa Codruț |
Data publicării:
Virus gripal
Virus gripal

Reprezentanții DSP Botoșani precizează că s-a înregistrat o creștere semnificativă a cazurilor de gripă față de săptămâna anterioară.

Gripă, Botoșani. Numărul cazurilor de gripă înregistrate, săptămâna trecută, în judeţul Botoşani a înregistrat o creştere semnificativă faţă de săptămâna anterioară, potrivit datelor centralizate de Direcţia de Sănătate Publică. Raportarea transmisă de DSP arată că, în săptămâna 27 ianuarie - 2 februarie, 54 de persoane au fost diagnosticate cu gripă. Numărul este de trei ori mai mare decât în săptămâna 20 - 26 ianuarie, când au fost înregistrate doar 17 cazuri de gripă.

Din cele 54 de persoane, cele mai multe, 41, au vârste cuprinse între 15 şi 49 de ani. De asemenea, a fost înregistrată o dublare a numărului de infecţii virale ale căilor respiratorii superioare, în ultima săptămână fiind diagnosticaţi cu infecţii virale 2.696 de oameni. În ceea ce priveşte cazurile de pneumonie, numărul acestora a crescut de la 310 la 575, potrivit Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel