Gripă, de trei ori mai multe cazuri în Botoșani decât săptămâna trecută

Adisa Codruț / 06 feb 2020 / 10:10
Virus gripal
Virus gripal

Reprezentanții DSP Botoșani precizează că s-a înregistrat o creștere semnificativă a cazurilor de gripă față de săptămâna anterioară.

Gripă, Botoșani. Numărul cazurilor de gripă înregistrate, săptămâna trecută, în judeţul Botoşani a înregistrat o creştere semnificativă faţă de săptămâna anterioară, potrivit datelor centralizate de Direcţia de Sănătate Publică. Raportarea transmisă de DSP arată că, în săptămâna 27 ianuarie - 2 februarie, 54 de persoane au fost diagnosticate cu gripă. Numărul este de trei ori mai mare decât în săptămâna 20 - 26 ianuarie, când au fost înregistrate doar 17 cazuri de gripă.

Din cele 54 de persoane, cele mai multe, 41, au vârste cuprinse între 15 şi 49 de ani. De asemenea, a fost înregistrată o dublare a numărului de infecţii virale ale căilor respiratorii superioare, în ultima săptămână fiind diagnosticaţi cu infecţii virale 2.696 de oameni. În ceea ce priveşte cazurile de pneumonie, numărul acestora a crescut de la 310 la 575, potrivit Agerpres.

Articole Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy