Gripă, de trei ori mai multe cazuri în Botoșani decât săptămâna trecută

Adisa Codruț / 06 feb 2020 / 10:10
Virus gripal
Virus gripal

Reprezentanții DSP Botoșani precizează că s-a înregistrat o creștere semnificativă a cazurilor de gripă față de săptămâna anterioară.

Gripă, Botoșani. Numărul cazurilor de gripă înregistrate, săptămâna trecută, în judeţul Botoşani a înregistrat o creştere semnificativă faţă de săptămâna anterioară, potrivit datelor centralizate de Direcţia de Sănătate Publică. Raportarea transmisă de DSP arată că, în săptămâna 27 ianuarie - 2 februarie, 54 de persoane au fost diagnosticate cu gripă. Numărul este de trei ori mai mare decât în săptămâna 20 - 26 ianuarie, când au fost înregistrate doar 17 cazuri de gripă.

Din cele 54 de persoane, cele mai multe, 41, au vârste cuprinse între 15 şi 49 de ani. De asemenea, a fost înregistrată o dublare a numărului de infecţii virale ale căilor respiratorii superioare, în ultima săptămână fiind diagnosticaţi cu infecţii virale 2.696 de oameni. În ceea ce priveşte cazurile de pneumonie, numărul acestora a crescut de la 310 la 575, potrivit Agerpres.

Articole Recomandate
Get it on App Store Get it on Google Play


Citite săptămâna aceasta


Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | Copyright 2020 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
nxt.24
YesMy