Gripa închide mai multe școli și grădinițe din țară

Adisa Codruț |
Data publicării:
Copil   FOTO: Pixabay
Copil FOTO: Pixabay

Mai multe școli și grădinițe din Giurgiu, Suceava și Argeș și-au suspendat curusurile din cauza gripei, după ce un mare număr de copii au absentat din cauze medicale.

Primarul municipiului Giurgiu, Nicolae Barbu, a declarat miercuri, în cadrul unei conferinţe de presă, că mai multe şcoli din oraş Giurgiu sunt închise din cauza gripei sau absenteismului în procente de până la 40 la sută în rândul elevilor de frica epidemiei, deciziile fiind luate la iniţiativa comitetelor de părinţi, edilul adăugând că totuşi numărul cazurilor confirmate este mic şi nu justifică închiderea acestor unităţi de învăţământ.
„Fără să vrem, pe lângă uşoara gripă care a poposit şi pe meleagurile noastre, mai severă sau mai uşoară, intervine acea psihoză, frică, teamă pentru că am aflat că o persoană din oraş s- a prezentat la DSP panicată că a stat pe lângă un cetăţean chinez care locuieşte în municipiu de ani buni şi credea că ar putea să aibă coronavirus. Am devenit paranoici câteodată. Indiferent că îl vezi că a stat o viaţă vecin cu tine, faptul că e chinez dă o teamă, parcă s-ar transmite aşa, on-line. Asta nu înseamnă că dacă vezi pe cineva mai asiatic 'gata, e purtător'! Asta e, în oraş avem şi câţiva chinezi care au afaceri de mai mulţi ani, nu de acum”, a declarat primarul municipiului Giurgiu, citat de agerpres.ro.
El a menţionat că în judeţ ar fi confirmate numai şapte cazuri de gripă, dar mai multe şcoli au cerut suspendarea cursurilor la solicitarea comitetelor de părinţi care doresc să prevină răspândirea bolii.
Primăria municipiului Giurgiu a luat măsuri de prevenire a răspândirii virusului gripal şi a alocat fonduri pentru achiziţia de materiale dezinfectante pentru mâini, podele şi mobilier, fiind astfel achiziţionate "174 soluţii de dezinfectare şi 406 rezerve pentru toate unităţile şcolare din oraş".

Școli închise în Suceava

Și în județul Suceava vor fi închise șase școli, parțial sau total, în perioada 5 - 7 februarie, din motive de absenteism cauzat de infecţii respiratorii sau gripă, a informat miercuri inspectorul general al IŞJ Suceava, Grigore Bocanci.
Este vorba despre Şcoala Gimnazială "Bogdan Vodă" Rădăuţi care are suspendate cursurile la două clase, a I-a (29 elevi) şi a V-a (34 elevi), Colegiul Tehnic Laţcu Vodă" Siret are suspendate cursurile la două clase, a VI-a (28 elevi) şi a VIII-a (28 elevi) şi Şcoala Gimnazială nr 3 din Suceava cu 24 de elevi de clasa a VIII-a.
Totodată, Şcoala Gimnazială „Mihai Halunga” Hânţeşti are suspendate cursurile la toate structurile de grădiniţă din comună, respectiv GPN Bereşti - suspendare parţială, la o clasă cu 14 preşcolari, GPN nr. 1 Hânţeşti - suspendare totală, la trei grupe cu 62 de preşcolari şi GPN Hânţeşti Vale - suspendare totală cu două grupe cu 36 preşcolari.
Potrivit IŞJ Suceava, în intervalul de timp menţionat vor fi realizate acţiuni de dezinfecţie a spaţiilor şcolare în unităţile de învăţământ vizate, mai arată aceeași sursă.
Alte trei grădiniţe, din Horodnic de Sus, Fălticeni şi Suceava, au mai fost închise temporar la sfârşitul lunii ianuarie şi începutul acestei luni tot din motive medicale.

Cursuri suspendate în Argeș

Cursurile vor fi suspendate două zile în trei unităţi de învăţământ din Argeş din cauza gripei, a anunţat, miercuri, Inspectoratul Şcolar Judeţean (IŞJ).
Cursurile vor fi suspendate în zilele de joi şi vineri în două şcoli din municipiul Piteşti, precum şi la o grădiniţă din comuna Boteni.
„Având în vedere situaţia îmbolnăvirilor prin infecţii respiratorii acute/gripă şi a efectivelor de elevi absenţi în zilele precedente, următoarele şcoli au decis, la propunerea Direcţiei de Sănătate Publică Argeş, suspendarea cursurilor în zilele de 6-7 februarie 2020: Şcoala Gimnazială 'Adrian Păunescu' din Piteşti, la o clasă pregătitoare şi la o clasă a II-a; Şcoala Gimnazială 'Ion Minulescu' din Piteşti, la o clasă a II-a; Grădiniţa cu program prelungit Boteni”, se precizează într-un comunicat al IŞJ Argeş.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel