Gripă, mai multe cazuri în Vaslui și Botoșani

DCMedical Team |
Data publicării:
Noi cazuri de gripă
Noi cazuri de gripă

S-au înmulțit numărul de cazuri de gripă în județele Botoșani și Vaslui, în ultima săptămână: 17 în Botoșani, 7 în Vaslui.

Gripă, Vaslui, Botoșani. Numărul cazurilor de gripă înregistrate la nivelul judeţului Botoşani în săptămâna 20- 26 ianuarie a înregistrat o creştere semnificativă, se arată într-o raportare transmisă miercuri de Direcţia de Sănătate Publică (DSP). Potrivit documentului, în Botoşani au fost diagnosticate cu gripă 17 persoane. Cele mai multe cazuri de îmbolnăvire, 11, s-au înregistrat la categoria de vârstă 15-49 de ani. Alte patru persoane bolnave au vârste între 50 şi 65 de ani, iar câte un caz a fost înregistrat la categoriile de vârstă 5-14 ani şi peste 65 de ani.

De asemenea, săptămâna trecută, în judeţul Botoşani au fost înregistrate şi 1.227 de cazuri de infecţii virale ale căilor respiratorii, cele mai multe, 413, la categoria de vârstă 5-14 ani. Alţi 303 copii cu vârste de până la cinci ani au contactat infecţiile respiratorii. DSP a raportat şi 310 cazuri de pneumonii, dintre care 166 la copii cu vârsta de până la 14 ani, potrivit Agerpres.

Un număr de şapte cazuri de gripă au fost înregistrate în perioada 20 - 26 ianuarie la nivelul judeţului Vaslui, au informat reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP). Potrivit purtătorului de cuvânt al instituţiei, Mihaela Topliceanu, toţi cei şapte pacienţi diagnosticaţi cu gripă au fost internaţi.

"Un caz de gripă a fost înregistrat la categoria de vârstă 5 - 14 ani, cinci pacienţi cu gripă au vârste cuprinse între 15 şi 49 de ani, iar la categoria de vârstă 50 - 64 de ani a fost semnalat un caz de gripă. La nivelul judeţului Vaslui, au fost solicitate în total 52.932 de doze de vaccin antigripal, fiind primite 37.880 de astfel de doze. Până la data de 5 ianuarie, au fost vaccinate 37.587 de persoane, în teritoriu fiind în stoc 293 de doze de vaccin antigripal", a declarat, miercuri, pentru Agerpres, Mihaela Topliceanu. Purtătorul de cuvânt al DSP Vaslui a precizat că, în perioada menţionată, s-au înregistrat în judeţ 1.531 de infecţii acute ale căilor respiratorii superioare şi 290 de cazuri de pneumonie. 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel