Gripă, primul caz în județul Olt

Adisa Codruț |
Data publicării:
Infecții respiratorii
Infecții respiratorii

O femeie de 53 de ani este prima persoană din județul Olt diagnosticată cu gripă în acest an.

Gripă, Olt. Primul caz de gripă din judeţul Olt, în acest sezon rece, a fost confirmat, luni, fiind vorba de o femeie în vârstă de 53 de ani, cu o evoluţie favorabilă a stării de sănătate, potrivit purtătorului de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Olt, Gabriela Gogiu. Pacienta a fost internată săptămâna trecută la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Slatina, la secţia Boli Infecţioase, cu simptome specifice gripei, iar probele trimise la Bucureşti au confirmat, luni, diagnosticul.

Medicul epidemiolog de la SJU Slatina, Cătălin Pătru, a precizat, referitor cazul de gripă confirmat, că este gripă AH3, sezonieră, iar în ce priveşte cazurile de suspiciune de gripă acestea se încadrează în media înregistrată în perioada similară din anii precedenţi şi "nu sunt multe", potrivit Agerpres.

"Aşteptăm rezultatul pentru încă nouă probe recoltate săptămâna trecută şi trimise la Bucureşti. Este vorba de pacienţi adulţi. În momentul de faţă nu sunt multe cazuri cu suspiciune de gripă, numărul este conform cu media pentru acest sezon, nu sunt cazuri grave, în cele mai multe cazuri nu a fost necesară internarea", a spus Cătălin Pătru. DSP Olt recomandă vaccinarea anuală drept "cea mai sigură măsură de profilaxie" împotriva gripei. În judeţul Olt au fost vaccinate antigripal în acest sezon rece peste 52.000 de persoane, majoritatea vârstnici şi persoane cu afecţiuni cronice.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel