Gripă. V-ați îmbolnăvi pentru vreo 3.000 de dolari?

Adisa Codruț |
Data actualizării: | Data publicării:
Infecții respiratorii
Infecții respiratorii

Cercetătorii americani caută soluții mai bune de prevenire, diagnosticare și tratare a gripei.

Gripă, îmbolnăvi. Institutul Național de Alergii și Boli Infecțioase (NIAID) din SUA caută voluntari care să fie infectați cu virusul gripal. Scopul? Găsirea unor modalități mai bune de prevenire, diagnosticare și tratare a afecțiunii. Cercetătorii oferă voluntarilor până la 3.300 de dolari.

Instituția precizează, într-un comunicat de presă, că participanții la cercetare vor primi virusul gripal printr-un spray nazal și vor fi supravegheați la o unitate medicală cel puțin o săptămână. În acel interval, oamenii de știință vor analiza modul în care gripa le afectează corpul, cât de rău sunt simptomele lor și cât timp simt simptomele în jur.

Momentan, scrie webmd, cel puțin 5 persoane au primit deja spray nazal. În următoarele câteva luni, alte 75 de persoane sănătoase, cu vârste între 18 și 50 de ani, vor folosi spray-ul nazal și vor merge în patru clinici de la universitățile Duke din Carolina de Nord, Saint Louis din Missouri, la Școala de Medicină din Baltimore a Universității din Maryland, respectiv la Spitalul de Copii din Cincinnati, Ohio.

"Aceste studii oferă un instrument puternic pentru a studia mai multe aspecte ale progresiei bolii gripei și, de asemenea, pot ajuta la evaluarea eficientă a noilor tratamente și a candidaților la vaccin", sublinia directorul NIAID Anthony S. Fauci, în comunicatul de presă.

Cercetătorii speră că studiile vor duce la vaccinuri mai bune.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel