Fructul antiviral și antiinflamator, bun pansament gastric. Calmează tusea, răgușeala și topește grăsimea. Sucul lui reduce stresul

Giorgiana Croitoru |
Data actualizării: | Data publicării:
Gutuia - Foto: Freepick
Gutuia - Foto: Freepick

Care este fructul care calmează tusea, răgușeala, scade colesterolul și te ajută să slăbești. Este pansament pentru stomac și protejează corpul de cancer.

Printre beneficiile extraordinare ale gutuilor se numără: pierderea în greutate și tratarea ulcerului.

Mai mult, gutuia este un puternic antiinflamator și are beneficii antioxidante mari, are proprietăți antivirale, poate ajuta la rezolvarea problemelor digestive, este benefic pentru sistemul cardiovascular, poate ajuta la echilibrarea nivelului de colesterol, poate ajuta la reducerea riscului de cancer, poate fi folosit pentru a ameliora stresul, poate îmbunătăți sănătatea ochilor, este benefic pentru ficat și poate ajuta la ameliorarea simptomelor de alergie.

Gutuia nu se numără printre fructele obișnuite pe care le adăugăm în coșul de cumpărături, dar au câteva proprietăți excepționale pe care toată lumea ar trebui să le cunoască.

De fapt, este una dintre cele mai sănătoase fructe, datorită numeroaselor beneficii și proprietăți nutritive ale acestui fruct.

Testul FIT. Cum se face testul FIT, ce trebuie să faci înainte și care e rezultatul normal. Cum poți scăpa de colonoscopie

13 beneficii extraordinare ale gutuilor

1. Gutuia poate ajuta la pierderea în greutate

În mod similar, față de alte fructe din aceeași categorie, precum mere și pere, gutuia este extrem de săracă în calorii (100 de grame are doar 57 de calorii), dar bogate în fibre și compuși nutriționali importanți.

Gutuia e completarea perfectă a dietei tale dacă urmărești să pierzi kilogramele în plus sau dacă încerci să îți menții corpul de bikini pe timpul iernii.

În plus, dacă sunteți pasionat de sala de sport, vitaminele sănătoase, și carbohidrații furnizați de acest fruct vă pot completa dieta de antrenament și îi pot adăuga o notă de prospețime.

2. Gutuia ajută la tratarea ulcerelor

Mai multe studii au constatat că gutuile pot preveni ulcerele gastrice, chiar și pe cele cauzate de consumul de alcool.

De fapt, există compuși unici conținuți în acest fruct care împiedică formarea bacteriei H. Pylori, adesea responsabilă pentru ulcerele gastrice, afecțiuni adesea cauzate de stres și de o alimentație dezechilibrată și, deși poate fi tratat medical, gutuia poate reprezenta o soluție mai naturală la această problemă.

În timp ce se efectuează cercetări suplimentare, consumul regulat de suc de gutui poate fi foarte benefic pentru sănătatea stomacului și pentru a preveni formarea ulcerelor.

3. Gutuia este un antiinflamator

Fructele de gutui sunt incredibil de bogate în vitamina C, putând furniza până la 25% din doza zilnică recomandată.

Aceste valori sunt valabile mai ales pentru fructul copt, care este și mai bogat în vitamina C. Această vitamină este esențial să fie introdusă în alimentația noastră, deoarece ne stimulează nivelul imunității și ne poate ajuta să tratăm unele afecțiuni inflamatorii.

Proprietățile antibacteriene ale acestui fruct sunt, de asemenea, esențiale pentru a preveni dezvoltarea și răspândirea bacteriilor dăunătoare, fiind considerată eficientă în tratarea E.Coli și S.aureus.

4. Gutuia are mari beneficii antioxidante

Gutuia este cunoscută de ceva vreme pentru beneficiile sale antioxidante excelente. De fapt, fructul este extrem de bogat în antioxidanți, despre care s-a dovedit că ajută la combaterea radicalilor liberi și, prin urmare, vă protejează celulele de daune.

Este incredibil de util în combaterea inflamației, reducerea stresului metabolic și prevenirea riscului de boli cronice. Flavonoidele prezente în fructe, cum ar fi quercetina și kaempferolul, pot scădea șansele de apariție a bolilor cardiace și cardiovasculare.

Alături de acestea, nivelul ridicat de antioxidanți prezenți în sucul de gutui vă poate ajuta la întinerirea pielii și la repararea daunelor cauzate de îmbătrânire și stres.

5. Gutuia are proprietăți antivirale

Mai multe cercetări au descoperit că gutuia este extrem de bogată în fenolici. Acest compus a fost folosit de ani de zile în medicina tradițională și occidentală pentru a spori activitatea antigripală a medicamentelor.

Aceste proprietăți antivirale, împreună cu beneficiile antioxidante și antiinflamatorii ale gutuiului, s-au dovedit extrem de utile în combaterea și prevenirea răcelilor comune, a gripei sezoniere și a agenților patogeni virali similari.

În timp ce portocalele sunt cunoscute ca fiind de ajutor în acest sens, gutuia poate fi noua adiție și poate schimba complet modul în care priveai dieta ta de toamnă.

Datorită efectul emolient, gutuile sunt recomandate în cazul tusei, răguşelii şi bronşitei. Consumate în stare proaspătă, gutuile ameliorează infecţiile respiratorii sau astmul, iar sub formă de decoct, gutuile se folosesc în stări de greaţă sau dureri articulare.

Ceaiul preparat din sâmburi de gutui, zdrobiţi şi fierţi, este un remediu excelent împotriva răguşelii sau a bronşitei, iar gargara cu acest ceai vindecă amigdalita sau faringita.

Mai mult, gutuile sunt un calmant bun pentru tuse și răgușeală.

A aflat că are cancer la sân după un semn bizar. Tumora era de mărimea unei mingi de tenis. Pacientă, lecție pentru femei: Am învățat să accept frumusețea care nu poate fi înlăturată de medicamente

6. Gutuia poate ajuta la rezolvarea problemelor digestive

În timp ce gutuia a fost folosită de secole în medicina tradițională pentru a rezolva problemele digestive, studii recente au reușit să confirme proprietățile utile deținute de această plantă.

De fapt, s-a demonstrat că gutuiul este eficient în protejarea țesutului nostru intestinal împotriva mai multor tulburări digestive, cum ar fi bolile inflamatorii intestinale și colita ulcerativă.

Cu toate acestea, datorită beneficiilor incredibile pe care acest fruct le poate aduce stomacului și intestinelor noastre, s-a văzut că poate ajuta la reducerea efectelor vărsăturilor și a grețurilor, chiar și a celor induse de sarcină sau de grețurile matinale.

7. Gutuia este benefică pentru sistemul tău cardiovascular

S-a văzut că perele, merele, gutuile, cireșele și caisele sunt incredibil de benefice pentru sănătatea sistemului tău cardiovascular.

De fapt, gutuia este bogată în acizi clorogeni, antociani și flavonoli, alături de catechine și proantocianidine.

Mai multe studii efectuate au dovedit că gutuile, alături de mere și cireșe, pot ajuta la scăderea sau echilibrarea tensiunii arteriale.

Cu toate acestea, pentru a vedea cele mai semnificative beneficii ale acestui fruct, ar trebui să fie introdus în dieta dumneavoastră. În plus, pentru a menține intact fiecare compus prețios conținut în gutuie, aceasta trebuie consumată regulat și crudă.

8. Gutuia te poate ajuta să îți echilibrezi nivelul de colesterol

Gutuia este bogată în fibre solubile naturale și complet lipsite de colesterol. Asta înseamnă că poate fi adăugat în dieta zilnică a persoanelor care suferă de colesterol ridicat, fără efecte secundare.

Dacă nu sunteți un fan al fructului crud, acesta poate fi fiert cu scorțișoară și anason stelat pentru un desert perfect. Consumul regulat de gutuie a fost considerat ca fiind foarte benefic pentru menținerea unor standarde ridicate de sănătate a inimii.

9. Gutuia poate ajuta la reducerea riscului de cancer

În timp ce o dietă sănătoasă și bogată din punct de vedere nutrițional este cheia pentru a trăi mult și a fi sănătos, există unele fructe și legume care pot face treaba un pic mai bine decât altele.

Datorită numeroaselor proprietăți antioxidante, gutuia este considerată a fi potențial utilă pentru a reduce riscul de cancer.

Mai mult, s-a dovedit că pulpa și sucul de gutui au proprietăți astringente care sunt numite în mod obișnuit taninuri, cum ar fi catechina și epicatechina. Deși acești compuși nu se numără printre cei mai bine cunoscuți, ei se ocupă de sarcina importantă de a vă proteja membranele mucoase de cancere.

Ei fac acest lucru prin conectarea la toxinele adesea responsabile de cancer și neutralizarea lor.

10. Gutuia poate fi folosită pentru a ameliora stresul

Consumul regulat de suc de gutui a fost considerat benefic pentru reducerea nivelului de stres la persoanele afectate de stresul derivat dintr-un stil de viață accelerat și de sarcinile zilnice.

Deși s-a văzut că are această proprietate în principal datorită cantităților mari de antioxidanți prezenți în fruct, s-a dovedit că sucul de gutuie este un adaos excelent la dieta ta, mai ales dacă urmărești să-ți menții liniștea minții pe tot parcursul zilei.

11. Gutuia îți poate îmbunătăți sănătatea ochilor

Coacăzul a fost folosit în medicina tradițională occidentală și orientală pentru a trata afecțiuni legate de sănătatea ochilor timp de secole.

Astăzi, proprietățile sale au fost verificate de unele studii și introduse în alimentația multor persoane.

În afară de îmbunătățirea vederii și a clarității, gutuia vă poate ajuta să reduceți riscul de a fi afectați de boli oculare mai grave.

În timp ce antioxidanții din gutuie sunt principalii responsabili pentru acest lucru, fructul este, de asemenea, incredibil de bogat în unele vitamine și compuși esențiali care s-au dovedit a fi capabili să ne protejeze sănătatea ochilor, cum ar fi B1, B3, B6, calciu, potasiu, zinc, acid folic și alte minerale.

12. Gutuia este benefică pentru ficatul tău

După cum am văzut, gutuia oferă proprietăți de protecție incredibile față de ficatul și stomacul nostru. Acesta a fost folosit în medicina tradițională chineză pentru a preveni apariția unor boli hepatice mai grave și pentru a susține sănătatea intestinului nostru.

Fructul are, de fapt, proprietățile esențiale de a fi capabil să îmbunătățească rezistența la infecțiile cauzate de bacterii.

Gogoșile, cerealele și pizza, redefinite drept droguri. Bolile pe care le faci de la mâncarea procesată: NU mai sunt alimente! Oamenii eșuează chiar și atunci când știu că îi va ucide

13. Gutuia poate ajuta la ameliorarea simptomelor de alergie

Fructele de gutui și sucul său au ajutat la ameliorarea simptomelor unei reacții alergice comune, a crizelor de astm și a dermatitei alergice.

Acest lucru este posibil datorită compușilor esențiali conținuți în fruct și în semințele sale, care inhibă activitatea celulelor imune, care provoacă reacții alergice.

Mai mult decât atât, este posibil să găsim pe piață Gencydo, care este un medicament cunoscut pe scară largă pentru alergii, care combină gutuia cu sucul de lămâie.

Acesta poate ajuta la tratarea reacțiilor alergice comune și ușoare, cum ar fi nasul care curge, mâncărimea ochilor, astmul și dermatita alergică, potrivit Conserve Energy Future

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel