Hârtia igienică parfumată și colorată, pericol pentru sănătate. Motivele pentru care să nu o mai folosești NICIODATĂ

Monika Baciu |
Data publicării:
hartia igienica parfumata si colorata - FOTO: Freepik
hartia igienica parfumata si colorata - FOTO: Freepik

Hârtia igienică parfumată și colorată este periculoasă pentru sănătatea ta. Iată de ce nu trebuie să o folosești NICIODATĂ!

Hârtia igienică parfumată și colorată îți poate pune în pericol sănătatea. Alegerea hârtiei igienice disponibile astăzi pe piață este foarte largă, de la cea albă obișnuită până la cea parfumată și colorată.

Mai mult, mulți producători folosesc diverse trucuri de marketing pentru a convinge consumatorii că produsul lor este cel mai bun pe care îl puteți obține. Cu toate acestea, deși parfumul și culoarea par atrăgătoare, aceștia sunt principalii parametri de care ar trebui să țineți cont atunci când cumpărați hârtie igienică.

Parfumurile și coloranții, risc pentru dezvoltarea unor tumori

În 1987, US Food and Drug Administration a interzis utilizarea anumitor culori și parfumuri în industria farmaceutică. După cum sugerau dovezile din studiile pe animale, anumite culori și parfumuri pot duce la dezvoltarea de tumori.

Adăugarea diverselor parfumuri și culori artificiale în hârtia igienică pune în pericol sănătatea umană, iar acestea sunt doar câteva dintre efectele secundare.

Vezi și: Sucul care previne cancerul. Elixirul natural care ține la distanță și bolile cronice

Infecții ale tractului urinar

Hârtia igienică colorată poate irita zona vaginală, iar utilizarea frecventă poate provoca infecții ale tractului urinar.

Infecții fungice

Una dintre cele mai frecvente întrebări pe care un ginecolog le pune unei paciente cu o infecție cu drojdie este dacă folosește hârtie igienică colorată și parfumată. Experții confirmă că există o legătură între infecțiile fungice și utilizarea frecventă a hârtiei colorate.

Cancer de col uterin

Hârtia igienică colorată poate afecta sistemul reproducător feminin și crește riscul de apariție a cancerului de col uterin.

Probleme rectale

Folosirea hârtiei igienice colorate și parfumate poate provoca iritații și mâncărimi în zona rectului. Chiar și hârtia igienică albă poate fi periculoasă pentru sănătate. Unii producători albesc hârtia cu clor, care eliberează toxine periculoase ce pot cauza numeroase probleme de sănătate. Așadar, data viitoare când cumpărați hârtie igienică, citiți cu atenție eticheta de pe ambalaj, potrivit Healthy and Natural Life.

”S-ar putea să credeți că folosirea hârtiei igienice sau a șervețelelor care miros frumos este mai igienică și ajută ca lucrurile să miroasă mai bine în zona intimă. Cu toate acestea, ele nu sunt deloc bune pentru sănătatea ta intimă”, a declarat Stephanie Taylor, expert în sănătate și bunăstare, potrivit Just Balancing Health.

În timp ce produsele parfumate ar putea părea o achiziție mai tentantă, cearșafurile adesea infuzate cu substanțe chimice ar putea să nu facă prea mult bine zonei intime.

”Dacă sunt folosite prea des, substanțele chimice din șervețelele parfumate pot irita pielea din jurul anusului, provocând mâncărimi sau arsuri”, a explicat expertul.

De fapt, ea a împărtășit că utilizarea de hârtie igienică parfumată te poate expune riscului de a suferi de diverse afecțiuni, de la ”prurit ani” la hemoroizi.

Vezi și: La ce oră trebuie, de fapt, să luăm cina. Wasim Nazer: Te duci la frigider și îl ”spargi”. Mănânci de toate și de bagi la somn

Problemele de sănătate cu care te-ai putea confrunta sunt următoarele:

- Pruritus ani (”sindromul anusului lustruit”)

- Fisuri anale (o mică ruptură)

- Micro-abraziuni (tăieturi ale pielii)

- Hemoroizi

- Sângerări rectale

- Fisuri vizibile

- O umflătură de piele care împinge prin anus.

”Utilizarea produselor parfumate nu este recomandată pentru utilizarea pe anus sau în regiunea vaginală. În afară de pruritus ani (sindromul anusului lustruit), produsele parfumate pot avea ca rezultat fisuri anale, microabraziuni sau hemoroizi, iritând zona anusului, sângerări rectale, rupturi sau fisuri vizibile, disconfort la eliminarea scaunului sau chiar un nodul de piele care împinge prin anus”, a mai explicat expertul.

Pruritul ani este o afecțiune comună care afectează ”cel puțin cinci la sută din populație”. Clinica Mayo explică faptul că această afecțiune ”incomodă” poate fi însoțită de o nevoie puternică de a se scărpina.

Portalul de sănătate recomandă să vorbiți cu medicul dumneavoastră dacă această problemă persistă, deoarece tratamentul ar putea oferi ”o ușurare completă”.

Vezi și: Câte calorii are o eugenie. Ce nu știai despre desertul preferat al românilor

Cum crește hârtia igienică parfumată riscul de probleme de sănătate

”S-a constatat că hârtia igienică parfumată conține toxine potențiale, cum ar fi înălbitorul de clor și formaldehida. În timp ce aceste substanțe chimice ar putea face ca hârtia igienică să miroasă frumos și, uneori, chiar să-i îmbunătățească rezistența, ele pot fi dăunătoare pentru sănătate și pot fi iritante pentru pielea din jurul anusului și a zonei vaginale

Pielea din jurul anusului este sensibilă. Și, la fel cum nu ați freca în mod repetat ceva care conține substanțe chimice pe o altă zonă sensibilă, ar trebui să folosiți hârtia igienică parfumată cu precauție și să fiți conștienți că expunerea excesivă a acestei zone la substanțele chimice ar putea cauza sau exacerba problemele”, a mai spus expertul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy - smt4.3.1
pixel