Sucul care previne cancerul. Elixirul natural care ține la distanță și bolile cronice

Sucul care previne cancerul poate, de asemenea, să țină la distanță și bolile cronice. Este plin de vitamine, minerale și antioxidanți.
Sucul de roșii este plin de vitamine, minerale și antioxidanți. Dar unele mărci conțin niveluri ridicate de sodiu și zaharuri adăugate, ceea ce poate crește conținutul de calorii. Așa că, de preferat este să îl preparați acasă.
Sucul de roșii este o băutură populară care oferă o mare varietate de vitamine, minerale și antioxidanți puternici. Este deosebit de bogat în licopen, un antioxidant puternic cu beneficii impresionante pentru sănătate.
Cu toate acestea, unii consideră că sucul de roșii ar putea să nu fie la fel de sănătos ca roșiile întregi, din cauza conținutului ridicat de sodiu găsit în anumite mărci.
Vezi și: Câte calorii are o eugenie. Ce nu știai despre desertul preferat al românilor
Bogat în antioxidanți
Sucul de roșii este o sursă concentrată de antioxidanți puternici, cum ar fi licopenul, un pigment vegetal carotenoid care a fost asociat cu beneficii impresionante pentru sănătate. Licopenul vă protejează celulele de daunele provocate de radicalii liberi, reducând astfel inflamațiile din organism. Multe studii au arătat că consumul de suc de roșii bogat în licopen are efecte benefice asupra sănătății dumneavoastră - în special prin reducerea inflamației.
8-oxodG este un marker al leziunilor ADN cauzate de radicalii liberi. Nivelurile ridicate ale acestui marker au fost legate de boli cronice, cum ar fi cancerul de sân și bolile de inimă. În afară de licopen, sucul de roșii este, de asemenea, o sursă excelentă de vitamina C și betacaroten - alți doi antioxidanți cu puternice proprietăți antiinflamatorii, notează Healthline.
Poate reduce riscul de boli cronice
Cercetările au arătat că dietele bogate în roșii și în produse pe bază de roșii, cum ar fi sucul de roșii, pot reduce riscul de a suferi de anumite boli cronice. Poate îmbunătăți factorii de risc ai bolilor de inimă.
Roșiile au fost asociate de mult timp cu îmbunătățirea sănătății inimii. Acestea conțin antioxidanți puternici, cum ar fi licopenul și beta-carotenul, care ajută la reducerea factorilor de risc ai bolilor de inimă, cum ar fi tensiunea arterială ridicată, colesterolul ridicat și acumularea de grăsime în artere (ateroscleroză).
Mai mult, o trecere în revistă a 21 de studii a asociat suplimentarea cu produse din tomate cu reduceri semnificative ale nivelurilor de colesterol LDL "rău", ale markerului inflamator IL-6 și cu îmbunătățiri notabile ale fluxului sanguin.
Poate proteja împotriva anumitor tipuri de cancer
Datorită nivelurilor sale ridicate de nutrienți și antioxidanți benefici, sucul de roșii s-a dovedit a avea efecte anticancerigene în mai multe studii.
O analiză a 24 de studii a asociat un aport ridicat de roșii și produse din tomate cu un risc semnificativ redus de cancer de prostată. Într-un studiu în eprubetă, extractul de licopen derivat din produsele pe bază de roșii a inhibat creșterea celulelor canceroase de prostată și chiar a indus apoptoza, adică moartea celulelor.
Studiile pe animale observă, de asemenea, că produsele pe bază de roșii pot avea un efect protector împotriva cancerului de piele.
Oferă hidratare și menține funcționarea sistemului imunitar
Datorită conținutului ridicat de apă, sucul de roșii poate contribui la hidratarea organismului. Vitamina C din sucul de roșii are un rol important în întărirea sistemului imunitar și în lupta împotriva infecțiilor. Sucul de roșii poate fi o alternativă sănătoasă la alte băuturi dulci, având un conținut scăzut de calorii și zaharuri adăugate.
Cum să îți faci propriul suc de roșii
- roșii spălate, curățate de miez și tăiate în patru
- sare fină, după gust
- piper negru proaspăt măcinat, după gust
- paprika, pudră de ceapă, sare de țelină, boia, pudră de chili sau sos picant pentru asezonare, opțional
- 6 linguri de suc de lămâie îmbuteliat, dacă se pune la conservă, sau 1 1/2 linguriță de acid citric.
- Se amestecă toate ingredientele
- Se adaugă roșiile și se aduc la fierbere la foc mediu, amestecând din când în când pentru a evita arsurile. Se fierbe până când roșiile sunt moi, aproximativ 45 de minute.
- Puneți o strecurătoare sau o sită deasupra unui bol mare. Adăugați roșiile și separați sucul de bucățile, pielițele și semințele fructului.
- Puneți sucul de roșii într-o cratiță și puneți-o la foc mediu-mare.
- Adăugați sare și piper după gust. Dacă se folosește, adăugați paprika, pudră de ceapă, sare de țelină, boia, pudră de chili sau sos picant, în funcție de preferințe.
- Aduceți sucul la fierbere pentru a îmbina aromele. După ce a fiert timp de 5 minute, opriți focul, potrivit The Spruce Eats
Fructul care îți curăță arterele și ține diabetul departe
Fructul care îți curăță arterele și ține diabetul departe.
Șase fructe care surclasează portocala la conținutul de vitamina C
Șase fructe care surclasează portocala la conținutul de vitamina C.
Te doare capul? Acest ingredient banal din bucătărie face minuni! E mai puternic decât o pastilă
3 plante din grădină care detoxifică ficatul mai bine decât orice supliment
Uleiul care reduce inflamația din organism. Cercetătorii spun că ar putea fi secretul unei vieți mai sănătoase
Acest ulei reduce semnificativ inflamația din organism. Pur și simplu mătură deșeurile.
Cel mai bun ceai pentru femeile de peste 40 de ani: cum să îți echilibrezi hormonii natural
Care sunt cele mai bune ceaiuri pentru femeile de peste 40 de ani. Iată cum să-ți echilibrezi hormonii în mod natural.
Ingredientul puternic care îți curăță organele de grăsime și toxine. Multe femei îl adoră. Așa cureți stomacul, ficatul și colonul
Algele marine, rol în alimentația viitorului. Conținut ridicat de proteine
Cafeaua și longevitatea: mai mult decât o băutură energizantă. Îți poate prelungi viața cu până la 2 ani
Planta de "100 de ani" care curăţă vasele de sânge. Lidia Fecioru: Câte cinci picături, dimineaţa
Menstruații dureroase? Acest remediu naturist poate înlocui calmantele
Alimentul poate scăpa milioane de oameni de diabet și boli de inimă
Acest aliment poate preveni diabetul și bolile de inimă. E plin de fibre și reduce colesterolul și scade inflamația.
Cum se bea ceaiul corect. Reguli de aur pentru o ceașcă perfectă de fiecare dată
Dovleacul plăcintar, alimentul de sezon cu multiple beneficii. Scade tensiunea și glicemia
Această legumă scade glicemia și hipertensiunea în același timp. Are multiple efecte asupra sănătății.
Ce se întâmplă dacă înlocuiești cafeaua cu Matcha timp de 30 de zile
Ce se întâmplă în corpul tău dacă înlocuiești cafeaua cu Matcha. Primele efecte apar imediat.
Consumul de cuișoare, beneficii. 11 motive pentru care să le incluzi în dieta zilnică
Acest condiment care te protejează de infecții, reglează glicemia și te scapă de tuse, are efect antibacterian și antiinflamator.
6 motive să bei matcha în fiecare zi. Face minuni!
Bea asta zilnic și trăiești mai mult. Băutura banală care îți curăță arterele, reduce stresul și prelungește viața
5 plante medicinale care ajută la echilibrarea hormonilor
Ceaiul de ghimbir: beneficii demonstrate științific pentru inimă, imunitate și metabolism
Un ceai vechi de secole face valuri în medicina modernă. Este plin de antioxidanți și previne bolile de inimă și diabetul.