Sucul care previne cancerul. Elixirul natural care ține la distanță și bolile cronice

Monika Baciu |
Data publicării:
sucul - FOTO: Freepik
sucul - FOTO: Freepik

Sucul care previne cancerul poate, de asemenea, să țină la distanță și bolile cronice. Este plin de vitamine, minerale și antioxidanți.

Sucul de roșii este plin de vitamine, minerale și antioxidanți. Dar unele mărci conțin niveluri ridicate de sodiu și zaharuri adăugate, ceea ce poate crește conținutul de calorii. Așa că, de preferat este să îl preparați acasă.

Sucul de roșii este o băutură populară care oferă o mare varietate de vitamine, minerale și antioxidanți puternici. Este deosebit de bogat în licopen, un antioxidant puternic cu beneficii impresionante pentru sănătate.

Cu toate acestea, unii consideră că sucul de roșii ar putea să nu fie la fel de sănătos ca roșiile întregi, din cauza conținutului ridicat de sodiu găsit în anumite mărci.

Vezi și: Câte calorii are o eugenie. Ce nu știai despre desertul preferat al românilor

Bogat în antioxidanți

Sucul de roșii este o sursă concentrată de antioxidanți puternici, cum ar fi licopenul, un pigment vegetal carotenoid care a fost asociat cu beneficii impresionante pentru sănătate. Licopenul vă protejează celulele de daunele provocate de radicalii liberi, reducând astfel inflamațiile din organism. Multe studii au arătat că consumul de suc de roșii bogat în licopen are efecte benefice asupra sănătății dumneavoastră - în special prin reducerea inflamației.

8-oxodG este un marker al leziunilor ADN cauzate de radicalii liberi. Nivelurile ridicate ale acestui marker au fost legate de boli cronice, cum ar fi cancerul de sân și bolile de inimă. În afară de licopen, sucul de roșii este, de asemenea, o sursă excelentă de vitamina C și betacaroten - alți doi antioxidanți cu puternice proprietăți antiinflamatorii, notează Healthline.

Vezi și: Vitamina C, vinovată de o afecțiune extrem de dureroasă: Urmezi o rețetă blestemată. Care este cantitatea recomandată

Poate reduce riscul de boli cronice

Cercetările au arătat că dietele bogate în roșii și în produse pe bază de roșii, cum ar fi sucul de roșii, pot reduce riscul de a suferi de anumite boli cronice. Poate îmbunătăți factorii de risc ai bolilor de inimă.

Roșiile au fost asociate de mult timp cu îmbunătățirea sănătății inimii. Acestea conțin antioxidanți puternici, cum ar fi licopenul și beta-carotenul, care ajută la reducerea factorilor de risc ai bolilor de inimă, cum ar fi tensiunea arterială ridicată, colesterolul ridicat și acumularea de grăsime în artere (ateroscleroză).

Mai mult, o trecere în revistă a 21 de studii a asociat suplimentarea cu produse din tomate cu reduceri semnificative ale nivelurilor de colesterol LDL "rău", ale markerului inflamator IL-6 și cu îmbunătățiri notabile ale fluxului sanguin.

Vezi și: La ce oră trebuie, de fapt, să luăm cina. Wasim Nazer: Te duci la frigider și îl ”spargi”. Mănânci de toate și de bagi la somn

Poate proteja împotriva anumitor tipuri de cancer

Datorită nivelurilor sale ridicate de nutrienți și antioxidanți benefici, sucul de roșii s-a dovedit a avea efecte anticancerigene în mai multe studii.

O analiză a 24 de studii a asociat un aport ridicat de roșii și produse din tomate cu un risc semnificativ redus de cancer de prostată. Într-un studiu în eprubetă, extractul de licopen derivat din produsele pe bază de roșii a inhibat creșterea celulelor canceroase de prostată și chiar a indus apoptoza, adică moartea celulelor.

Studiile pe animale observă, de asemenea, că produsele pe bază de roșii pot avea un efect protector împotriva cancerului de piele.

Oferă hidratare și menține funcționarea sistemului imunitar

Datorită conținutului ridicat de apă, sucul de roșii poate contribui la hidratarea organismului. Vitamina C din sucul de roșii are un rol important în întărirea sistemului imunitar și în lupta împotriva infecțiilor. Sucul de roșii poate fi o alternativă sănătoasă la alte băuturi dulci, având un conținut scăzut de calorii și zaharuri adăugate.

Cum să îți faci propriul suc de roșii

- roșii spălate, curățate de miez și tăiate în patru

- sare fină, după gust

- piper negru proaspăt măcinat, după gust

- paprika, pudră de ceapă, sare de țelină, boia, pudră de chili sau sos picant pentru asezonare, opțional

- 6 linguri de suc de lămâie îmbuteliat, dacă se pune la conservă, sau 1 1/2 linguriță de acid citric.

- Se amestecă toate ingredientele

- Se adaugă roșiile și se aduc la fierbere la foc mediu, amestecând din când în când pentru a evita arsurile. Se fierbe până când roșiile sunt moi, aproximativ 45 de minute.

- Puneți o strecurătoare sau o sită deasupra unui bol mare. Adăugați roșiile și separați sucul de bucățile, pielițele și semințele fructului.

- Puneți sucul de roșii într-o cratiță și puneți-o la foc mediu-mare.

- Adăugați sare și piper după gust. Dacă se folosește, adăugați paprika, pudră de ceapă, sare de țelină, boia, pudră de chili sau sos picant, în funcție de preferințe.

- Aduceți sucul la fierbere pentru a îmbina aromele. După ce a fiert timp de 5 minute, opriți focul, potrivit The Spruce Eats

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy - smt4.3.1
pixel