6 ceaiuri care îți relaxează corpul și mintea înainte de culcare. Soluția naturală pentru insomnie
Un somn liniștit poate începe cu un simplu obicei de seară, bazat pe plante care te ajută să te relaxezi și să te eliberezi de stres.
Sucul care previne cancerul poate, de asemenea, să țină la distanță și bolile cronice. Este plin de vitamine, minerale și antioxidanți.
Sucul de roșii este plin de vitamine, minerale și antioxidanți. Dar unele mărci conțin niveluri ridicate de sodiu și zaharuri adăugate, ceea ce poate crește conținutul de calorii. Așa că, de preferat este să îl preparați acasă.
Sucul de roșii este o băutură populară care oferă o mare varietate de vitamine, minerale și antioxidanți puternici. Este deosebit de bogat în licopen, un antioxidant puternic cu beneficii impresionante pentru sănătate.
Cu toate acestea, unii consideră că sucul de roșii ar putea să nu fie la fel de sănătos ca roșiile întregi, din cauza conținutului ridicat de sodiu găsit în anumite mărci.
Vezi și: Câte calorii are o eugenie. Ce nu știai despre desertul preferat al românilor
Sucul de roșii este o sursă concentrată de antioxidanți puternici, cum ar fi licopenul, un pigment vegetal carotenoid care a fost asociat cu beneficii impresionante pentru sănătate. Licopenul vă protejează celulele de daunele provocate de radicalii liberi, reducând astfel inflamațiile din organism. Multe studii au arătat că consumul de suc de roșii bogat în licopen are efecte benefice asupra sănătății dumneavoastră - în special prin reducerea inflamației.
8-oxodG este un marker al leziunilor ADN cauzate de radicalii liberi. Nivelurile ridicate ale acestui marker au fost legate de boli cronice, cum ar fi cancerul de sân și bolile de inimă. În afară de licopen, sucul de roșii este, de asemenea, o sursă excelentă de vitamina C și betacaroten - alți doi antioxidanți cu puternice proprietăți antiinflamatorii, notează Healthline.
Cercetările au arătat că dietele bogate în roșii și în produse pe bază de roșii, cum ar fi sucul de roșii, pot reduce riscul de a suferi de anumite boli cronice. Poate îmbunătăți factorii de risc ai bolilor de inimă.
Roșiile au fost asociate de mult timp cu îmbunătățirea sănătății inimii. Acestea conțin antioxidanți puternici, cum ar fi licopenul și beta-carotenul, care ajută la reducerea factorilor de risc ai bolilor de inimă, cum ar fi tensiunea arterială ridicată, colesterolul ridicat și acumularea de grăsime în artere (ateroscleroză).
Mai mult, o trecere în revistă a 21 de studii a asociat suplimentarea cu produse din tomate cu reduceri semnificative ale nivelurilor de colesterol LDL "rău", ale markerului inflamator IL-6 și cu îmbunătățiri notabile ale fluxului sanguin.
Datorită nivelurilor sale ridicate de nutrienți și antioxidanți benefici, sucul de roșii s-a dovedit a avea efecte anticancerigene în mai multe studii.
O analiză a 24 de studii a asociat un aport ridicat de roșii și produse din tomate cu un risc semnificativ redus de cancer de prostată. Într-un studiu în eprubetă, extractul de licopen derivat din produsele pe bază de roșii a inhibat creșterea celulelor canceroase de prostată și chiar a indus apoptoza, adică moartea celulelor.
Studiile pe animale observă, de asemenea, că produsele pe bază de roșii pot avea un efect protector împotriva cancerului de piele.
Datorită conținutului ridicat de apă, sucul de roșii poate contribui la hidratarea organismului. Vitamina C din sucul de roșii are un rol important în întărirea sistemului imunitar și în lupta împotriva infecțiilor. Sucul de roșii poate fi o alternativă sănătoasă la alte băuturi dulci, având un conținut scăzut de calorii și zaharuri adăugate.
- roșii spălate, curățate de miez și tăiate în patru
- sare fină, după gust
- piper negru proaspăt măcinat, după gust
- paprika, pudră de ceapă, sare de țelină, boia, pudră de chili sau sos picant pentru asezonare, opțional
- 6 linguri de suc de lămâie îmbuteliat, dacă se pune la conservă, sau 1 1/2 linguriță de acid citric.
- Se amestecă toate ingredientele
- Se adaugă roșiile și se aduc la fierbere la foc mediu, amestecând din când în când pentru a evita arsurile. Se fierbe până când roșiile sunt moi, aproximativ 45 de minute.
- Puneți o strecurătoare sau o sită deasupra unui bol mare. Adăugați roșiile și separați sucul de bucățile, pielițele și semințele fructului.
- Puneți sucul de roșii într-o cratiță și puneți-o la foc mediu-mare.
- Adăugați sare și piper după gust. Dacă se folosește, adăugați paprika, pudră de ceapă, sare de țelină, boia, pudră de chili sau sos picant, în funcție de preferințe.
- Aduceți sucul la fierbere pentru a îmbina aromele. După ce a fiert timp de 5 minute, opriți focul, potrivit The Spruce Eats
Un somn liniștit poate începe cu un simplu obicei de seară, bazat pe plante care te ajută să te relaxezi și să te eliberezi de stres.
Acest ceai protejează inima și creierul și este consumat și de cei care vor să slăbească.
Ceaiul care curăță microbii intestinali. Topește și grăsimea abdominală.
Frunzele de portocale nu sunt doar un adaos parfumat pentru ceaiuri, ci ascund beneficii remarcabile pentru sănătate.
Acest ceai te-ar putea ajuta să slăbești rapid, în mod natural. Reglează apetitul și provoacă arderea mai mare a grăsimilor.
Acest suc delicios scade glicemia și topește grăsimea. Previne și alte boli.
Acest aliment poate preveni diabetul și bolile de inimă. E plin de fibre și reduce colesterolul și scade inflamația.
Un nou studiu evidențiază legătura dintre consumul de cafea și sănătatea microbiomului intestinal, deschizând noi perspective asupra beneficiilor acestei băuturi.
Această legumă scade glicemia și hipertensiunea în același timp. Are multiple efecte asupra sănătății.
Acest superaliment poate îmbunătăți sănătatea intestinului și a creierului.
Această leguminoasă banală are mai multă proteină decât un ou și îți poate scădea colesterolul fără niciun efort.