Medicamentul care a revoluționat totul în tratamentul hepatitei C

Florina Pop |
Data actualizării: | Data publicării:
EXCLUSIV
Medicamente
Medicamente

Prof dr Anca Trifan a vorbit la emisiunea Academia de Sănătate, realizată de academicianul Irinel Popescu, despre descoperirea medicamentului care a schimbat total tratamentul hepatitei C.

Invitată a emisiunii Academia de Sănătate, moderată de academicianul Irinel Popescu, prof dr Anca Trifan a subliniat importanța descoperirii sofosbuvirului, medicamentul care a revoluționat tratamentul hepatitei C, aprobat în 2014 în Europa. Înainte de utilizarea acestui medicament, medicii foloseau în tratamentul hepatitei C o serie de antivirale directe împreună cu interferonul telaprevir. Acesta din urmă, amintește invitata emisiunii, are efecte adverse deosebite și era folosit cu mare precauție la bolnavul cirotic.

”A revoluționat totul. Este vorba despre descoperirea sofosbuvirului. Este foarte greu ca un medicament, ca o situație să revoluționeze FDA pentru că acesta este foarte strict. (...) Sofosbuvir - ul a deschis complet ușa (spre vindecarea de infecția cu virus hepatitic C, n.r.) pentru că a demonstrat rapid că este o revoluție. A fost introdus pe piață  fără un studiu randomizat dublu orb. (...) El a fost momentul cheie în dezvoltarea antiviralelor directe. (...) un antiviral oral, cu răspuns virusologic mai mult de 90% în genotipul 1. Așa, mai puțin academic spus, se vorbea în primul an după descoperirea acestui medicament, care era și foarte scump”, a declarat prof dr Anca Trifan. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel