Hepatita C, pericolul din salonul de tatuaje. Dr. Adrian Streinu-Cercel, tratamentul e un succes

Persoanele care își fac un tatuaj riscă să fie infectați cu virusul care provoacă hepatita C
Persoanele care își fac un tatuaj riscă să fie infectați cu virusul care provoacă hepatita C

Deși ratele de vindecare înregistrate, în România, de tratamentul inovativ care vindecă hepatita C sunt uluitoare, virusul nu a dispărut. Cei care își fac tatuaje, piercing sau își injectează droguri sunt în continuare în pericol de a se infecta, a arătat Prof.dr. Adrian Streinu-Cercel, EXCLUSIV la Academia de Sănătate, realizată de academicianul Irinel Popescu.

Hepatita C până nu cu mulți ani în urmă era o boală greu de tratat, incurabilă. De câțiva ani, însă, în România și în alte state ale lumii, a fost lansat un tratament inovativ care face să dispară pur și simplu virusul hepatitic C din organismul persoanelor infectate.

Invitat la Academia de Sănătate, prof.dr. Adrian Streinu-Cercel, care este profesor la Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila" din București și director general a Institutului de Boli Infecțioase Matei Balș din Capitală, a dezvăluit care sunt rezultatele uluitoare a tratamentului hepatitei C, care este acordat gratuit pacienților români, de trei ani deja, în baza unui contract cost/volum/rezultat.

„România este vârf de lance ca să spun așa în terapia hepatitei C, cu felicitările de rigoare. Pentru că cel puțin în 2016 – 2017, rata de vindecare virusologică a fost de 99,32% în populație (pacienții tratați, n.r.). Ceea ce a fost extraordinar! A venit anul urător, în care am coborât puțin, la un 98,5%, și anul acesta până în momentul de față la 97%, pentru că au intrat (în tratament, n.r.) pacienții care erau cu fibroză joasă, F1, F2 și F3, și evident că s-a schimbat și percepția asupra terapiei. Dacă noi spunem că se vindecă și pacientul pierde virusul, deja pacientul pierde din nivelul de aderență (la tratament, n.r.). Zice, lasă că mai apare o alt medicație, nu mai reprezintă o problemă virusul hepatitic C", a arătat prof.dr. Adrian Streinu-Cercel.

Pericolul infectării nu a dispărut!

Este o foarte mare greșeală, subliniază reputatul infecționist. Pentru că acest virus nu e eradicat, ca să nu ne mai facem probleme, ci din contră, se propagă în continuare, în parte din cauza consumatorilor care-și injectează droguri și a celor care își fac tatuaje.

„Virusul hepatitic C rămâne în continuare o problemă! Pentru că este un virus tăcut, nici nu dă manifestări, peste 80% din pacienți nici nu sesizează momentul în care s-ar fi putut infecta cu acest virus. Lumea în continuare se duce și-și face tatuaje, lumea în continuare se duce să-și facă piercing, lumea în continuare se duce și își face tot felul de năzbâtii, se mai și droghează cu droguri cu administrare intravenoasă. Și ca o paranteză aici, cei care se droghează la seringă, peste 98% din ei sunt infectați cu virusul hepatitic C. Deci, există un pol de pacienți care oricând pot să relanseze infecția cu virusul hepatitic C în populație. Chiar dacă succesul terapeutic este fantastic în momentul de față", a explicat prof.dr. Adrian Streinu-Cercel.

Ce sunt, în adevăratul sens al cuvintelor, infecțiile intraspitalicești, de unde apar și cum ne ferim de ele, aflați în video:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Articole Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2022 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy