Hipertensiune, tratament. Cum îți afectează viața sexuală

Adisa Codruț |
Data actualizării: | Data publicării:
Disfuncția sexuală
Disfuncția sexuală

Disfuncția erectilă poate fi un efect secundar frecvent al medicamentelor pentru hipertensiunea arterială.  Pastilele pot să reducă performanța sexuală.

Problemele sexuale sunt un efect secundar al multor medicamente, inclusiv cele prescrise pentru scăderea tensiunii arteriale. Disfuncția erectilă este cea mai frecventă. Dar, medicamentele pentru tensiunea arterială pot, de asemenea, să scadă calitatea actului sexual sau să facă mai dificilă atingerea orgasmului.

Dintre diferitele clase de medicamente prescrise pentru a reduce tensiunea arterială, beta-blocantele și diureticele ("pilulele de apă") provoacă probabil cele mai importante efecte secundare sexuale. În contrast, reacțiile adverse secundare mai puțin frecvente apar la inhibitori ai ACE, blocante ale receptorilor angiotensinei și blocante ale canalelor de calciu.

Tensiunea arterială rigidizează vasele de sânge

Dar, dacă a fost administrat un medicament mai mult timp, iar un efect secundar sexual a apărut recent, atunci probabil este o altă cauză, explică specialiștii de la Harvard Medical School. „De exemplu, aceasta ar putea fi legată de un alt medicament sau de schimbarea relației cu partenerul. În plus, tensiunea arterială crescută, prin ea însăși, crește riscul apariției rigidității arterelor, ceea ce poate încetini fluxul sanguin către penis și poate afecta performanța sexuală”, mai arată health.harvard.edu.

Pe de altă parte, dacă simptomele au început imediat după ce ați început să luați un medicament pentru tensiunea arterială sau orice alt medicament nou, informați medicul. El poate reduce doza sau chiar opri medicamentul pentru un timp și apoi monitorizează simptomele pentru a urmări schimbările.

„Acest lucru vă poate ajuta să determinați dacă problemele dvs. sexuale sunt legate de medicament sau sunt cauzate de altceva. În acest caz, trebuie să verificați frecvent tensiunea arterială și să vă asigurați că nu se ridică peste normal.”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel