Hipotiroidismul la femei, simptome și factori de risc

Tiroida
Tiroida

Pielea uscată, oboseala, căderea părului, durerile articulare: Acestea și alte boli pot indica o varietate de afecțiuni, dar sunt, de asemenea, simptome frecvente de hipotiroidism la femei.

Hormonii sunt mesageri chimici care sunt esențiali pentru multe dintre funcțiile organismului. Glanda tiroidă în formă de fluture din gât este unul dintre regulatorii cheie ai funcției hormonale din organism și joacă un rol crucial în creștere, metabolism și dispoziție. A avea hipotiroidism - cunoscut și sub denumirea de tiroidă „scăzută" sau „nederactivă" - înseamnă că glanda tiroidă nu produce suficienți hormoni. Simptomele hipotiroidismului la femei sunt destul de frecvente la vârstnici, notează University Health News.

Depresia poate fi cu siguranță rezultatul simptomelor de hipotiroidism la femei. Alte simptome pot include:

Sindromul de tunel carpian
Constipație
Piele uscata
Nivelul crescut al colesterolului din sânge
Oboseală
Căderea părului sau uscăciunea părului
Dureri în perioadele menstruale normale sau neregulate
Răguşeală
Memorie deteriorată
Sensibilitate crescută la frig
Slabiciune musculara
Dureri musculare și rigiditate
Durere, rigiditate sau umflare în articulații
Față pufoasă
Ritm cardiac încetinit
Umflarea glandei tiroide
Creștere în greutate

Aceasta este o listă destul de lungă și, desigur, fiecare dintre aceste simptome poate fi cauzat de altceva decât hipotiroidism. Acesta este motivul pentru care este important să fie testate pentru a confirma diagnosticul.

Simptome de hipotirodism la femei: factori de risc și testare

Pe lângă vârstă, factorii de risc pentru afecțiune includ: alți membri ai familiei cu hipotiroidism; având o afecțiune autoimună, cum ar fi diabetul de tip 1; sau aveți dificultăți anterioare cu tiroida, cum ar fi cancerul tiroidian.

Prezența hipotiroidismului poate fi confirmată cu un test de sânge. De obicei este identificat când cineva își vizitează medicul de familie pentru simptomele depresiei combinate cu orice număr de celelalte simptome enumerate mai sus.

Adesea, medicul va comanda apoi analize de sânge care includ măsuri de hormoni, de obicei hormon stimulator tiroidian (TSH), care este produs de hipotalamusul din creier și de hormoni produși de glanda tiroidă în sine, cum ar fi triiodotironina (T3) sau tiroxina (T4).

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel