Imunomodulatorul OROSTIM HV, relansat de Institutul „Cantacuzino”

Dana Lascu |
Data actualizării: | Data publicării:
Cercetare. Foto: Institutul Cantacuzino
Cercetare. Foto: Institutul Cantacuzino

Institutul Cantacuzino a relansat astăzi, oficial, un produs care ar putea să fie util în lupta contra COVID-19: imunomodulatorul OROSTIM HV, care stimulează imunitatea. 

Imunomodulatorul OROSTIM-HV, relansat de Institutul Cantacuzino, este un supliment alimentar care conține o combinație dintr-un lizat atomizat format din 15 tulpini bacteriene și o pulbere de extract de orz verde. Are proprietăți antioxidante și de stimulare a imunității, determinând creșterea rezistenței organismului la infecții.

Produsul se administrează în perioadele cu risc de apariție a infecțiilor respiratorii persoanelor care lucrează în colectivități cu susceptibilitate crescută de îmbolnăvire, copiilor cu infecții respiratorii repetate și persoanelor de vârsta a treia în stări cu imunitate scăzută.

În următoarea perioadă se va continua dezvoltarea produsului, urmând ca anul viitor Institutul „Cantacuzino” să realizeze transferul tehnologic într-o altă arie de fabricație pentru producția în serie a produsului. OROSTIM-HV se va putea achiziționa începând cu data de 2 decembrie, de la punctul de vânzare al Institutului, din Splaiul Independenței nr. 103, a anunțat conducerea acestuia. 

Este primul produs scos pe piață de Institutul Cantacuzino, de când a fost preluat în administrarea Ministerului Apărării Naționale. 

„Specialiștii Secției Imunomodulatori împreună cu cei din Departamentul de Cercetare – Dezvoltare au reușit, într-un timp relativ scurt, aproximativ un an, să revitalizeze produsul OROSTIM. Iată că prin munca asigură a celor care lucrează în acest institut am reușit să scoatem pe piață acest produs imunomodulator, OROSTIM-HV, care este un supliment alimentar obșinut dintr-un lizat atomizat format din 15 tulpini bacteriene și o pulbere de extract de orz verde folosit ca excipient. Acesta va fi comercializat atât sub forma pentru copii, în flacoane de 125 de mg, cu flacoane de 10 și respectiv 30 de capsule la un preț de 25 sau 60 de lei, în funcție de forma de 10 capsule sau de 30 de capsule, și forma pentru adulți, de OROSTIM-HV de 250 de mg, în flacoane de 10 capsule, la un preț de 30 de lei, și respectiv de 30 de lei, l un preț de 80 de lei. Sunt 10 capsule sau 30 în funcție de dorința fiecărui cumpărător. Dar tratamentul este de 10 zile pe lună, 3 luni consecutiv”, a anunțat colonel dr. Florin Oancea, directorul general al Institutului. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel